Рафаел Надал записа 18-а поредна победа, елиминирайки Райли Опелка на

...
Рафаел Надал записа 18-а поредна победа, елиминирайки Райли Опелка на
Коментари Харесай

Надал: Кракът ми отново започна да ме притеснява


Рафаел Надал записа 18-а поредна победа, елиминирайки Райли Опелка на осминафиналите в Индиън Уелс , само че не всичко в лагера на Матадора е „розово“. На конференцията след дуела испанецът разкри, че през последните дни още веднъж изпитва болки в ходилото си, които са се засилили по време на втория сет в мача му против представителя на домакините. Въпреки това обаче първенецът на Australian Open продължава да бъде пределно стимулиран да стигне допустимо най-далеч в „Рая на тениса“.

„До един миг бях добре. Във втория сет обаче обстановката леко се утежни и започнах да изпитвам болежка. Успях да търча и да подкрепям ритъма си до края, само че ми беше по-трудно, в сравнение с при започване на мача. Няма да ви неистина и да укривам това от вас. Късметлия съм, че въобще мога да играя тенис. През последните два дни кракът ми ме притесняваше много повече, в сравнение с в седмиците преди този момент. Както към този момент знаем, изцяло е допустимо да се случи нещо сходно. Опитвам се да продължа да се приготвям, както до момента, и да остана положителен, защото това е последният ми шампионат на хард, преди да преминем към клея. В случая това е положителната новина“ – разяснява Надал на конференцията след мача.

„Ще положа старания и ще дам всичко от себе си, с цел да се показва допустимо най-добре тук. Надявам се, че кракът ми ще издържи. В момента не мисля доста за това. Концентрирам съм върху идващия мач и съперникът, който ме чака там. Ако въпреки всичко се случи нещо неприятно, няма да имам различен избор, с изключение на да го приема“ – добави международният №4.

Надал показа, че самият той е сюрпризиран от прелестният метод, по който се развива сезонът му досега. Испанецът има 18 победи и нито една загуба от началото на годината и към този момент има три трофеи през 2022, една от които бе тази от Australian Open.

„Човешката душeвност е такава, че ни подтиква да се концентрираме върху позитивните неща. Не мисля прекалено много за това, което се е случило на корта. Добро или неприятно, просто го оставям зад себе си и виждам единствено напред, към идващия мач. Винаги съм гледал на спорта по този метод. В тениса нямаш доста време нито да празнуваш успехите, нито да тъгуваш за загубите. За мен е извънредно изненадващо, че сега съм в тази позиция – с три трофеи от началото на сезона и четвъртфинал в Индиън Уелс. Не бих го нарекъл мечтано начало на годината, защото преди два месеца не смеех даже да бленувам за нещо сходно. Не мога да намеря дума, с която да го опиша“.

На четвъртфиналите Надал ще се изправи против Ник Кирьос. Мачът е трети в днешната стратегия на централния корт и ще стартира не преди среднощ. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем показа и упованията си по отношение на конфликта с австралиеца.

„Ник е сложен конкурент на всички настилки. Когато е във форма и е стимулиран, безспорно е измежду най-хубавите в тура. Очаква ме сложен мач, което е обикновено, защото на четвъртфиналите в Индиън Уелс няма слаби играчи. Надявам се, че ще бъде подготвен. Ще би трябвало да дам всичко от себе си, с цел да победя, и следва да забележим дали ще съм в положение да го сторя“ – приключи трикратният първенец в шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР