Надал даде сет на Хачанов, но продължава напред в Мелбърн

...
Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надви Карен Хачанов в четири сета – в отделните части 6-3, 6-2, 3-6, 6-1, за близо три часа игра.
Рафаел Надал.
20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем, победител в Мелбърн от 2009, поведе в сетовете след ранен пробив в откриващата част. Във втората част той бе още по-категоричен, правейки два пробива в подаването на руснака. В третия сет обаче нещата на корта се промениха и Хачанов показа зъби, като проби испанеца в четвъртия гейм и след това не изпусна инициативата до края.

Надал обаче сломи съпротивата му след ранен брейк в четвъртия сет, след който довърши нещата успешно в своя полза. 35-годишният тенисист спечели 83% от точките на първи сервис, като спаси четири от петте възможности за пробив пред опонента. Той направи три уинъра повече от Хачанов и 12 непредизвикани грешки по малко.

В спор за място на четвъртфиналите Матадорът ще се изправи срещу победителя от двойката Адриан Манарино и шампиона от Сидни и миналогодишен полуфиналист в турнира Аслан Карацев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР