Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън за първи

...
Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън за първи
Коментари Харесай

Надал се завърна на четвъртфиналите на Уимбълдън

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на " Уимбълдън " за първи път от 2011 година Световният номер 1 се оправи без проблеми с Иржи Весели от Чехия, като го победи с 6:3, 6:3, 6:4. Испанецът реализира четвърта победа без да загуби сет, а за място на полуфиналите ще спори с поставения под номер 5 Хуан Мартин Дел Потро или Жил Симон.

Весели не съумя да окаже сериозна опозиция. Той направи двойна неточност, което докара до първия пробив в мача за 3:1. Надал бе убеден на собствен сервис, като загуби едвам две точки при подаванията си в първия сет. Рафа завърши първата част за половин час. Интрига в дуела действително нямаше, а обстановката бе същата и във втория сет, макар че чехът опитваше да играе по-агресивно. Испанецът продължи да е доста безапелационен при собствен сервис и да търси благоприятни условия при начален удар на противника. Той проби за 3:2 и продължи да господства, като този път завърши сета с втори пробив, само че още веднъж за 6:3.

Tweener + lob = @RafaelNadal #Wimbledon pic.twitter.com/6GeBBndU4N
— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2018
След 25 печеливши удара и единствено 4 непредизвикани неточности в първите два сета за Рафа, упованията бяха за бърза развръзка и в третата част. Весели обаче не се бе предал и изненадващо съумя да стигне до пробив в петия гейм. Радостта на чеха, който е 93-ти в света, бе доста къса. Надал незабавно проби и изравни за 3:3. След това испанецът поведе с 5:4 и натисна противника, който избави два мачбола, само че при третия трябваше да се насочи към мрежата, с цел да стисне ръката на Рафа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР