Рафаел Надал продължава да пише историята на световния тенис. Испанецът

...
Рафаел Надал продължава да пише историята на световния тенис. Испанецът
Коментари Харесай

Рафаел Надал продължава да пише история, грабна 14-а титла от Ролан Гарос

Рафаел Надал продължава да написа историята на международния тенис. Испанецът завоюва рекордна в кариерата си 14-а купа на Ролан Гарос и общо 22-а от Големия шлем. Във финала той опустоши норвежеца Каспер Рууд с 6-3, 6-3, 6-0. По пътя си към трофея Рафа отстрани двамата си най-големи съперници - Новак Джокович (на четвъртфинал) и Александър Зверев (на полуфинал)

Норвежецът опита безусловно всичко против своя кумир, само че да бъде надвит Рафаел Надал във заключителен мач на „ Филип Шатрие “ продължава да бъде „ задача невъзможна “. Краля на клея има актив от 14 триумфа в 14 финала, съобщи.

С днешния успех Матадора се трансформира и в най-възрастния първенец в историята на шампионата, подобрявайки достижението на своя съотечественик Андрес Химено от преди 50 години. Това е и първият случай в кариерата на Надал, в който той печели първите два шампионата от Големия шлем за годината.

Общият баланс на Надал в шампионата към този момент е 112 победи и единствено три загуби, като Робин Сьодерлинг и Новак Джокович са единствените, побеждавали испанеца на Откритото състезание на Франция.

Мачът стартира с бързо 2-0 за Надал, само че две двойни неточности в третия гейм разрешиха на Рууд да върне един пробив и най-малко за малко за завърже интригата в сета. Надал обаче реагира стремително. Испанецът поведе с 3-1, а по-късно без проблеми съумя да завоюва сета с 6-3.

В началото на втория сет Надал изпусна три точки за пробив, за които си заплати в четвъртия гейм, когато Рууд съумя да пробие и да поведе с 3-1. И тук в основата се оказаха две двойни неточности на Матадора. Ентусиазмът на норвежеца обаче бе спрян със мълниеносен рибрейк. Последва неповторима серия от 11 поредни гейма на сметката на испанеца, след която той ликува победоносно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР