Рафаел Надал постигна истински тенис подвиг на миналогодишния Аустрелиън Оупън,

...
Рафаел Надал постигна истински тенис подвиг на миналогодишния Аустрелиън Оупън,
Коментари Харесай

Надал: В момента губя по-често от обикновено и това ме кара да се чувствам уязвим

Рафаел Надал реализира същински тенис героизъм на миналогодишния Аустрелиън Оупън, когато се завърна от 0:2 сета и пробив пасив против Даниил Медведев, като в последна сметка завоюва трофея и по този метод се трансформира в притежател на т.нар " двоен кариерен Шлем ", а точно спечелването на най-малко две трофеи от всяка една " мейджър " конкуренция, с което можеше да се похвали само Новак Джокович. Още по-впечатляващото беше, че испанецът не беше взел участие на никакви надпревари в границите на съвсем половин година и даже не беше несъмнено, че ще продължи своята кариера, само че за следващ път Матадора ни даде да се разбере, че в никакъв случай не може да бъде отписван.

Точно тези условия не могат да ни разрешат да го зачеркнем измежду кандидатите за трофея в Мелбърн през този сезон, въпреки че Рафа започва 2023-та с две следващи загуби, правейки най-лошия си старт на календарна година в своята кариера. Защитаващият първенец пък самичък признава по какъв начин самочувствието му сега е надалеч от връхната си точка, единствено че не отписва възможностите си за 23-ти успех в Големия шлем:

" Не отхвърлям, че се усещам уязвим, тъй като сега изгубвам по-често от нормално. Такива моменти са част от работата ми и би трябвало да приема протичащото се и да се опитам в процеса на работа да доближи до нормалното си равнище на убеденост. За да се случи това, то нуждая се да запиша няколко победи. Имах редица сложни моменти във втората половина на предишния сезон, единствено че не желая отново да приказваме на тази тематика. Истината е, че не играх толкоз неприятно в първите си два мача за годината, само че изгубих от двама страхотни противници, като умерено можех да печеля всяка една от тези срещи.



Сега ми следва едно от най-трудните вероятни тествания за дуел в първи кръг. Дрейпър е млад, бърз и прогресира непрестанно в международната класация. Той играе отличен тенис и предизвикването ще е огромно още на старта. Наясно съм с качетвата му и евентуално го чака страхотна кариера, но опитът е на моя страна и съм подготвен да се боря за всяка една точка.

Вече от три седмици упражнявам в Мелбърн и съм привикнал изцяло с изискванията. Не мога да кажа какво ще се случи в понеделник, макар че несъмнено се усещам надалеч по-добре по отношение на United Cup. Достатъчно умел съм и знам, че даже да отпадна в първия кръг, то няма да е краят на света. Ще ми бъде тежко, само че едно проваляне не би ме спряло да продължа напред, защото виждам по какъв начин напредвам с всяка една минала седмица. Краката ми към този момент са по-бързи и имах чудесна подготовка за шампионата, тъй че съм положително надъхан и мога да направя мощен Аустрелиън Оупън, в случай че мина сполучливо през първите кръгове. Чувствам се подготвен за старта на конкуренцията и се нуждая само от това да запиша няколко победи, с цел да заиграя с по-голяма доза убеденост.

В последна сметка в спорта се помнят само спечелилите. Ще остана в паметта на хората с 22-те си трофеи от Шлема, а не с това по какъв начин съм изнемощял рано в 50 други надпревари. Случилото се през предходната година в Мелбърн е един от най-специалните ми моменти въобще на корта и вечно ще остане в сърцето и спомените ми. Надявам се да изживея същата страст най-малко още един път " - показа Рафа на своята конференция преди шампионата.

Източник: Tennis Majors

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР