Рафаел Надал оцени като изключително високо качеството на тениса, който

...
Рафаел Надал оцени като изключително високо качеството на тениса, който
Коментари Харесай

Надал: Беше страхотна битка, в която всичко можеше да се случи

Рафаел Надал оцени като извънредно високо качеството на тениса, който двамата с Григор Димитров демонстрираха в четвъртфиналите на мастърса в Шанхай. Световният номер 1 завоюва с 6:4, 6:7 (4), 6:3 в доста оспорван дуел, който продължи над два часа и половина.

" Беше доста тежък мач. Мисля, че и двамата играхме тенис от доста високо равнище. Получи се страхотна борба сред двама тенисисти, които от самото начало играха доста съсредоточено ", разяснява Надал след десетата си победа от 11 мача против Димитров.

Българският тенисист навакса закъснение от 0:3 в тайбрека на втората част и стигне до съдбоносен трети сет. В него той даже имаше първата опция за пробив, само че не съумя да се възползва и още в идващия гейм беше продънен, което се оказа основният миг в дуела.

" Мачът беше изпълнен с доста интензивни точки от началото до края. Мисля, че и двамата сервирахме чудесно през цялата среща. Мачът се реши от няколко точки и всичко можеше да се случи ", сподели още испанският тенисист.

Според него Димитров е станал доста по-силен тенисист, а днешната среща е била една от най-качествените посред им. " Спечелих много мачове подред против доста сложни противници и съм доста благополучен с всичко, което се случва ", приключи Надал.

Фотогалерия: Зрелищната шанхайска борба сред Григор Димитров и Рафа Надал >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (721)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР