Рафаел Надал е един от състезателите с най-добра физически подготовка

...
Рафаел Надал е един от състезателите с най-добра физически подготовка
Коментари Харесай

Скръбни вести: Бивш треньор на Надал почина на 56-годишна възраст

Рафаел Надал е един от състезателите с най-хубава физически подготовка в международния спорт и никой не си разрешава да го подценява, даже когато наподобява на ръба на своите сили. Ясно доказателство за това изказване беше тазгодишния край на Аустрелиън Оупън, когато Матадора навакса два сета и пробив пасив, с цел да реализира прословут поврат над Даниил Медведев. Още по-впечатляващото в тази ситуация е, че Рафа тогава се завръщаше след 6-месчно неявяване от корта, само че неговото тяло за следващ път надскочи човешките благоприятни условия.

Всички помним каква машина за мускули представляваше испанеца при започване на своята кариера, а огромната заслуга е на някогашния футболист Едуардо Мена. Неговата кариера надалеч не е толкоз сполучлива по отношение на тази на манакореца, като не доближава до по-високо равнище от втората дивизия на Испания, единствено че след това отваря лични фитнес, който го изстрелва на върха в сектора.

Мена години наред е кондиционен треньор на редица от звездите на Реал Мадрид, измежду които спадат Роберто Карлош, Серхио Рамос и Кристиано Роналдо. Именно Едуардо е неразделно до 22-кратния първенец от Шлема, когато той тъкмо пробива в мъжкия тенис и е първият човек позволен от Тони Надал в екипа на племенника му.



За страдание, то Мена в последните месеци страдаше от уголемение на аортата и трябваше да премине през сериоя от две интервенции тази сряда, само че лекарските старания не са били задоволителни и сърцето на 56-годишния мъж е спряло да тупти вечно.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР