Рафаел Надал беше тенисистът в най-добра форма в последните месеци

...
Рафаел Надал беше тенисистът в най-добра форма в последните месеци
Коментари Харесай

Федерер показа каква е рецептата да бъде сгазен Надал

Рафаел Надал беше тенисистът в най-хубава форма в последните месеци и от US Open насам не беше губил мач. Мнозина играчи, измежду тях и Григор Димитров, изиграха доста мощни мачове против него, само че по този начин и не съумяха да го победят.

И по този начин, до момента в който против него не се изправи Роджър Федерер. Швейцарецът направи по този начин, че успеха против международния номер едно да наподобява като детска игра. А ключът за това беше феноменалният сервис на Маестрото.

За целия дуел, той даде единствено 8 (!) точки на собствен сервис на Матадора. В нито един гейм, в който противникът му сервираше, Надал не можа да запише повече от две точки. Отделно имаше проблеми в своето подаване и това предреши тежкото му поражение.

ФедЕкспрес беше еднообразно добър и на първи, и на втори сервис, като процентите му на осъществени точки бяха 83% по първия индикатор и 79% по втория. На такава игра Надал просто нямаше по какъв начин да бъде конкурентен и изглеждаше неясно копие на себе си от предходните мачове.

Така Федерер записа 15-та си победа от 38 мача против този противник, който до неотдавна беше най-кошмарният му подобен. За него това е пета поредна победа над Надал, като испанецът не го е побеждавал от януари 2014 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР