Рафа Надал и Григор Димитров са орисани да правят трилъри

...
Рафа Надал и Григор Димитров са орисани да правят трилъри
Коментари Харесай

Страхотен Григор падна от Надал в нов трилър

Рафа Надал и Григор Димитров са орисани да вършат трилъри тази година! Дано ги гледаме най-малко още един път един против различен! 

Матадора победи българина на полуфинала в Пекин (ATP 500) след неповторимо шоу. Испанецът надделя мъчно 6:3, 4:6, 6:1 ..нашето момче и ще спори за купата против спечелилия от мача сред Александър Зверев и Ник Кирьос, който е по-късно този следобяд.

Но Гришо няма от какво да си срами! Както и при загубата от Рафа на полуфинала в Австралия хасковлията сподели топ класа на корта. И удари, които ще влязат в международния продан. 

Финес, акробатика, майсторски удари. Всичко това беше Гришо през днешния ден. Но насреща беше Рафа Надал!

Първият сет беше решен рано от испанеца, който е номер 1 в света. Рафа проби за 3:1 след двойна неточност на Димитров при 30:30. При идната точка бекхендът на хасковлията не устоя и той изкара топката в навън.

Надал затвърди пробива с трети следващ сервис-гейм на нула и усили задатъка си в резултата на 4:1. После сетът се доиграваше.



Във втория сет Гришо несъмнено се разигра. Той позволи пробив още в първия гейм, само че след това не спря да притиска испанеца. Димитров върна пробива за 3:3. При 5:4 в своя изгода пропусна сетбол, само че при втория късмет беше безмилостен. Така резултатът стана еднакъв.

Третият сет стартира със смразяващи дъха маратонски геймове. Първите три минаха през куп обрати. Уви, взе ги Надал. После водачът в ранглистата ни позволи изненада и затвори мача, откакто съумя да измъкне и сервис от 0:40.



Победата беше извънредно нужна на Рафа, с цел да резервира лидерската си позиция в тениса. Също и за Гришо, който имаше да пази 300 точки от финала предходната година. Тогава българинът би Надал за първи и единствен път от общо към този момент 10 срещи.

Хасковлията също се нуждаеше непременно от успеха, с цел да се бетонира в Топ 8 за сезона и надлежно за Мастърса в Лондон. Сега ще би трябвало да изчакаме, само че възможностите остават повече от положителни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР