Радвам се да се върна в България. Всъщност през 2005

...
Радвам се да се върна в България. Всъщност през 2005
Коментари Харесай

Бил Клинтън пред българските студенти: Младите хора трябва да седнат на масата и да преговарят

Радвам се да се върна в България. Всъщност през 2005 година бяха на конференция тук. Спомням си визитата през 1999 година. Направихме страхотна обиколка пред катедралата “Св. Александър Невски “. Мисля, че самият факт, че бях поканен да се върна в България, значи, че правя вярната работа. Това сподели 42-ят американски президент Бил Клинтън на обществена лекция пред студенти.

Темата беше „ Корпоративно обществено въздействие върху бъдещите генерации с акцент върху значимостта на продоволствената сигурност и устойчивостта “. Срещата се организира в зала 6 на НДК.

“Мисля, че проблемите в балканския район, когато аз бях президент, бяха огромни. Също по този начин имаше голям проблем в Ирландия. Преди няколко седмици бях в Белфаст, с цел да честваме независимостта на страната. Минаваме през интервал, в който има големи стопански промени, в които бедността се усили “, добави Клинтън, представен от „ Фокус “.

„ Смятам, че проблемите са породени от финансовата рецесия през 2008 година. Отне много повече, с цел да може светът да се възвърне. Второ, считам, че има голяма разлика в опазването на здравето и образованието в другите елементи на света, а това разгневява доста хора по света. Също по този начин считам, че каналите за информация бяха сложени под съществено предизвикателство поради обществените мрежи. Днес толкоз доста вести се популяризират за малко време. Много вестници и радиоточки бяха спрени. Сега всичко е консолидирано в едно и това показва единствено едната позиция, а това поляризира хората “, добави американският президент.

„ Ще кажа на младежите в България, че те би трябвало да се занимават с политика и да не се опасяват да седнат на масата и да договарят. Трябва да договорят цели, свързани със сигурността, икономическата система и благополучието “, уточни Клинтън и добави: „ Младите хора би трябвало вземете бъдещето си в ръце и в случай че се върнем през 1999 година, когато бях тук, тогава всичко се създаваше. Винаги съм казвал, че хората би трябвало да мислят повече за политика от това, което добиват като опит, а не от това, което им се показва по малките екрани. “

От своя страна Кирил Домусчиев сподели: „ Горд съм да провеждам това събитие с президента Клинтън. Имаме извънредно значима задача да трансформираме корпоративната отговорност в процедура. Бизнесът би трябвало да води измененията за нашето бъдеще. Очаквам с неспокойствие полемиката, която съм сигурен, че ще бъде доста ползотворна. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР