Радвам се, че аргументите и разумът намериха своето място, това

...
Радвам се, че аргументите и разумът намериха своето място, това
Коментари Харесай

Николай Денков: Продажба на „Лукойл“ няма да стресира пазара на горива

Радвам се, че причините и разсъдъкът откриха своето място, това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка постигнатото единодушие от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи за дерогацията.

От партиите през вчерашния ден обявиха, че са се разбрали на 1 март 2024 година дерогацията да отпадне, а от 1 януари 2024 година ще отпаднат квотите за експорт.

Министър-председателят изясни, че е добре всяка институция да се взре в нейните си съществени задания.

" В Народното събрание главните задания са Конституцията, бюджетът, антикорупционният закон, регулаторите. Има доста работа там. Ние би трябвало да работим в съгласуваност с тях. Не е задоволително Народното събрание да взима решения, които не са разисквани с нас, а ние би трябвало да ги осъществяваме ", добави Денков и изрази вяра последователно " тази просвета на съгласуваност и на взаимно почитание да стартира да се построява, макар комплицираните съдружни или некоалиционни връзки ".

Очевидно е стартирал развой по продажбата на " Лукойл Нефтохим Бургас ", уточни още Денков.

" Доколкото разбрах ще се търсят авторитетни интернационалните консултанти, които да им оказват помощ в реализацията на тази сериозна договорка. Това е сериозна договорка, кой ще купи " Лукойл " - зависи от това какви купувачи ще се явят. Сделката няма да стресира пазара на горива, само че тези опити, които видяхме - да се стресира работата на рафинерията посредством дерогация за 3 дни, биха могли да стресират пазара на горива. Това се опитваме да избегнем ", сподели министър председателят.

Самото говорене не знам дали понижава пазарната цена, само че силови дейности от вида " да премахнем дерогацията за 3 дни " - сигурно го прави, безапелационен бе Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР