Радосвета Василева, дъщеря на банкера Цветан Василев, също е обвинена

...
Радосвета Василева, дъщеря на банкера Цветан Василев, също е обвинена
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев също обвинена за пране на пари


Радосвета Василева, щерка на банкера Цветан Василев, също е упрекната за пране на пари.

Това стана ясно от отворено писмо на майка й, Антоанета Василева, до президента Румен Радев. В писмото, публикувано и до медиите, Антоанета Василева се обръща като майка към президента, който е и татко.

От писмото излиза наяве, че прокуратурата е разпоредила задържане за 72 часа на дъщерята на Цветан Василев - Радосвета Василева, която не живее в България от годините на следването си, като упованията са да следва оповестяването й за търсене с алена бюлетина на Интерпол.

Обвинението за пране на пари е повдигнато задочно, а призовката, по думите на майка й, е била подпъхната под входната врата на фамилния апартамент, в който никой не живее. Призовката е била за 7 август.

Антоанета Василева показва още, че обвиняването за пране на пари се основава на изказване, че щерка й е приела подаяние от татко си Цветан Василев за закупуване на парцел в България през 2013 година, макар че е знаела за незаконната активност на татко си.

Към момента прокуратурата отхвърля формален коментар по случая.

Припомняме, че банкерът Цветан Василев и брачната половинка му Антоанета Василева се намират сега в Сърбия, защото българската прокуратура ги е оповестила за търсене по обвинявания за банкрута на КТБ. Сърбия на този стадий отхвърля екстрадиция. В края на юли месец прокуратурата внесе обвинителния акт за КТБ дефинитивно в съда.
Миналата седмица стана ясно, че вашингтонската компания JWI Inc. поема случая на Цветан Василев, като ще подаде документи за разглеждането му по закона " Магнитски ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР