Радостен съм да приветствам с добре дошъл моя добър колега

...
Радостен съм да приветствам с добре дошъл моя добър колега
Коментари Харесай

Милков пред Османи: Има негативна атмосфера. Искаме да я премахнем

„ Радостен съм да поздравявам с добре пристигнал моя добър сътрудник и другар министър Буяр Османи. Неговото посещаване се случва в един доста значим интервал. И двете страни са изложени на обилни външни въздействия от връхлитащите ни рецесии от всевъзможен темперамент. Нашите връзки минаха през комплицирани интервали. Да върнем един положителен ред в двустранните връзки с районен съд Македония. Оказва се, че е налице една атмосфера, която не е положителна. Искаме да я премахнем ”.

Това съобщи външният министър Николай Милков по време на срещата с сътрудника му от Северна Македония Буяр Османи. Той заяви, че с Османи са коментирали обстановката с клубовете, само че и огромният стокообмен, който надвишава 1 милиард евро.

„ Спряхме се на ролята на България като газов хъб на Балканите, както и на редица други позитивни тематики, като покупката на ток от България ", съобщи още министър Милков.

Министърът на външните работи на РСМ е на работно посещаване в София. По време на двудневната си аудиенция в България той ще организира срещи и с водачите на главните политически партии, показани в Народното събрание на България, Бойко Борисов, Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Стефан Янев.

На срещите се чака да бъдат разисквани тематиките, свързани с двустранните връзки, осъществяването на отговорностите, поети с Протокола и Договора за другарство сред България и Северна Македония, настоящите геополитически провокации и съюзничеството в НАТО, както и опциите за задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР