Радослав Янков и Христо Янев ще стартират в лекоатлетически маратон.

...
Радослав Янков и Христо Янев ще стартират в лекоатлетически маратон.
Коментари Харесай

Радо Янков и Христо Янев бягат в щафетен маратон

Радослав Янков и Христо Янев ще започват в лекоатлетически маратон. Двамата ще бъдат съотборници в щафетния маратон на България – София Екиден Маратон.

Надпреварата ще се организира за шести път на 6 септември от 9:00 часа пред Националния стадион „ Васил Левски “. Събитието се организира в чест на националния празник – Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за което символизира и щафетното тичане.
Сноубордистът Янков и някогашният футболист Янев ще бъдат част от SLS Team, където ще бяга и Милица Мирчева, която е измежду най-силните атлетки на маратон в Европа.

Трасето на „ София Екиден Маратон “ ще премине през част от централните улици и булеварди на столицата. В бягането ще започват всички елитни български бегачи като Митко Ценов, Шабан Мустафа и Християн Стоянов – международен първенец за хора с двигателни увреждания.

Състезанието е само по рода в България. Атлетите са обединени в тимове от по шестима души, които ще изминат класическата отдалеченост от 42.195 км. Бегачите ще бъдат разпределени на шест поста (5 км+10 км+5км+10 км+5 км+ 7.195 км = 42.195 км).

През тази година надпреварата още веднъж е под патронажа на посолството на Япония. Именно от Азия идва името „ Екиден “, което е композиция от думите „ пункт “ () и „ предаване “ (). За първи път щафетен маратон се организира в Япония.

В надпреварата към този момент са записани над 60 тима, а регистрацията продължава. Всеки може да премери сили или да бъде в един тим с част от най-силните спортисти на България. Отборите могат да бъдат напълно мъжки, женски или смесени.

Записването продължава в уеб страницата на надпреварата –.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР