Радослав Владимиров извоюва победа във втория Мастърс на Интерактив тенис

...
Радослав Владимиров извоюва победа във втория Мастърс на Интерактив тенис
Коментари Харесай

Радослав Владимиров спечели Sport Depot Open 2018

Радослав Владимиров извоюва победа във втория Мастърс на Интерактив тенис за 2018 година. На финала на Sport Depot Open 2018 в Българския народен тенис център той се наложи над Милен Германов с 2:0 сета (6:4, 6:3). Двамата се познават чудесно, а Радо затвърди позитивния си баланс от победи и славата си на един от най-хубавите тенис дилетанти в България.

Първият сет стартира с замяна на пробиви, а при 2:1 в своя изгода Владимиров съумя да задържи преимуществото си и завоюва гейма с 6:4. Във втория сет Милен Германов поведе с 2:0, само че Радослав още веднъж обърна резултата и стигна до 3:2. Последва тъждество и нов пробив за Милен. Радослав отговори с нов пробив за 4:3 и взе подаването си за 5:3. В идващия гейм Милен сервираше за оставане в мача, само че загуби подаването си, а Радо взе следващата си победа в най-силните шампионати на Интерактив тенис.

“Нивото на Мастърсите на ИТЛ се подвига с всяка минала година – разяснява първенецът след мача. – Финалът не беше лек. Времето беше тежко, а топките – влажни. При такива условия е обикновено силите сред съперниците да се изравнят, даже единият да има преимущество. Милен игра доста добре. Беше постоянен от главната линия и играеше нападателно. Не губеше централизация и не прибързваше. Затова трябваше да накъсам темпото му. Смених тактиката по време на мача – използвах къси топки и слайс, и съумях. Благодаря на уредниците и домакините за отличните условия. Турнирът беше изработен професионално от първия до последния мач. А едно от най-приятните неща беше, че последните два мача играхме със арбитър на стол.”

Шампионът и финалистът бяха наградени от мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков с ваучери на стойност 250 и 200 лева от Спорт Депо. С представянето си в Sport Depot Open 2018 и двамата се класираха за финалите на лигата през декември. Радо Владимиров ще взе участие в заключителния шампионат на ИТЛ за пръв път. „ Реших да опитвам по какъв начин е да играеш с 8-те най-хубави в най-голямата аматьорска верига в България, - сподели той. - Регламентът е същият като на ATP-Мастърса в Лондон: 2 групи по 4 души. Интересно ми е да играя в подобен формат. “

До финалите през декември остават два шампионата. Осмият вечерен шампионат „ Лото “ стартира на 22 октомври с конкуренцията при начинаещите, а записването за тях е отворено до 19 октомври. Мачовете ще се играят на закрито, въз основата на „ Виа тенис остарял “, и ще сложат началото на зимния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР