Радослав Росенов спечели златен медал от Европейското първенство по бокс

...
Радослав Росенов спечели златен медал от Европейското първенство по бокс
Коментари Харесай

Радослав Росенов ни донесе европейска титла по бокс |

Радослав Росенов завоюва златен орден от Европейското състезание по бокс за мъже и дами до 22 години в Пореч, Хърватия.

Носителят на Купа „ Странджа “ затвърди превъзходството си в категория до 60 кг, откакто съкруши украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа. 18-годишният ни гений продължава с впечатляващото си показване при мъжете и още веднъж сподели, че го чака доста съществено бъдеще.

Росенов организира доста мъдро срещата, като не разреши на по-високия си противник да вземе преимущество. Вместо това националът ни се отличи с превъзходен темп, съвършени отклони и точни попадения, с които безусловно отчая съперника си. Българинът поведе по безапелационен метод след първите два рунда, печелейки стабилен превес в тях. Това принуди украинеца да се хвърли обезверено напред, което пък разреши на Росенов да отвърна дейностите му и да си подпечата още по-категорично успеха.

„ Нямам думи още да опиша по какъв начин се усещам. Емоцията е неописуема. Вълнението е доста огромно и съм извънредно благополучен, тъй като не преставам да нямам загуба още в мъжкия бокс. Проведох доста мъдро и вярно тактически срещата с украинеца. Смятам, че във всеки един мач демонстрирах на какво съм кадърен. Вървим в вярната посока, идната цел е европейската купа в Армения “, бяха първите думи на Росенов.

Той благодари и на треньорския щаб, както и на Българска федерация бокс. „ Благодаря особено на Борислав Бояджиев за извършената подготовка, както и на целия щаб, който е с нас. Специални благодарности на президента на федерацията Красимир Инински, който пристигна да ни поддържа за финалите. Също по този начин и на моя клуб „ Русе “, както и на персоналния ми треньор Съби Събев. Това е следващата точна стъпка към огромната цел “, сподели още Росенов.

Другият ни финалист – Рами Киуан ще боксира във вечерната сесия. По стратегия той трябваше да изиграе своя мач 30-ина минути след Росенов. Тъй като се изправя против представителя на домакините Габриел Веочич обаче, уредниците са преместили срещата в късния сеанс. Националът ни ще нападна златото при 75-килограмовите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР