Радослав Костов е студент и от няколко години разработва архитектура

...
Радослав Костов е студент и от няколко години разработва архитектура
Коментари Харесай

Българин създаде нов метод за трансфер на данни в самият процесор ускоряващ работата до 8 пъти

Радослав Костов е студент и от няколко години създава архитектура за микропроцесори Еделвайс. Работи над създаването като независим план още в гимназията и го трансформира в нещо по огромно от просто една скица за калкулации на уравнения.

Архитектурата усилва коефициента на потребно деяние на ядрата, понижава потреблението на електрическа енергия и усилва скоростта за достъп до паметта. Това се реализира посредством основаният от него нов способ за трансфер на данни в самият процесор.

Внедрена е в четириядрен процесор с над 5 000 000 транзистора както и в микроконтролер и едночипова система създадени от него.

Всички системи създадени с тази архитектура съдържат следните блокове.

Ядра на процесорa включващи ALU, Program Counter, MUX ALU / Arithmetic logic unit



Cлед подаването на команда тя бива разграничена на три елементи integer това е уравнението което би трябвало да бъде решено или някакъв адрес с които би трябвало да се борави. Operation демонстрира типа на аритметичната функционалност събиране, изваждане, умножение,деление, cравнение и други Показва дали е належащо съвършената инструкцията да бъде непокътната в паметта или да се изпрати към I/O демонстрира и къде се намира запетаята в заложената стойност в случай че има такава. Address дава адреса на идната клетка от паметта в случай че е належащо командата да бъде тествана още веднъж или да бъде презаписана в паметта даже в случаи, че командата е с висок приоритет е нужно да се криптира за по висока сигурност.

Tриизмерна конструкция на печатане върху силициевата поставка.

Cпрямо множеството процесори чиято архитектура е отпечатана хоризонтално посредством процеса фотолитография.



Метод който заема огромно количество място върху силициевата поставка. При увеличение на броя на транзисторите и понижаване на дистанцията сред тях се усилва и рискът от неточност заради разстройства от взаимните преходи на транзисторите по отношение на законът на Mур.

Структурата на този процесор е прегъната от вътрешната страна на открито и по-късно е сложена отвесно.



Чрез този способ могат да се събират повече транзистори на едно място без да се получават разстройства сред техните преходи. Което води до по-голяма успеваемост и по-ниски разноски при произвеждане.

Блокове за ръководство.

Control Unit – Отговаря за цялостният надзор на системите в процесора.

X Core – Вторият по значимост блок във веригата.

Определя с каква разрядност да се извършват командите в ядрата Core A0-A1 Core, B0-B1 с по-висока или по-ниска разрядност за командата да се извърши оптимално най-бързо и ефикасно с най-ниска консумация на сила. Необходимо ли е обещано ядро да бъде изключено за по ниска консумация на електрическа енергия? B какъв миг от времето да бъде задействан прехвърлянето на данни и с какво напрежение да е осъществена директна връзка с зареждането на OSC Controller по този начин може да управлява и честотата осцилаторa.

Криптиращ блок с 4 Квантови бита. Encryption / Qubits

Криптирането е основано на математически логаритъм основан от Радослав на правилото на pi радиани този способ е повсеместен за всички команди от всякаква разрядност в бинарен код. Хубавото на този способ е, че се свързва и с изменяща се матрица от ASCII код и посредством този способ може да се криптира и текст. Целият модул за криптиране няма никаква връзка с I/O по този метод няма по какъв начин софтуерно или хардуерно командите образуващи софтуерното ядро на процесора, който дава отговор за цялостната му работа да бъдат извлечени и употребявани от конкурентна компания производител.

MSE Memory Search Engine

MES cе състои от два брояча 4 битови, който при приемане на команда от Control Unit се синхронизират с DMAC и извеждат данните от клетката с нужният адрес.

Чрез този способ нужните команди за работа на Control Unit се доближават единствено с 32 отброявания до момента в който при общоприетият способ са нужни 256 отброявания на брояча с цел да доближи всички кафези от паметта. По този метод се усилва скоростa за трансфер на данни 8 пъти в резултат и продуктивността на процесора се усилва и се понижава потреблението на електрическа енергия и работните разноски.

DMAC Dynamic Memory Access Counter

Когато в Control Unit се получи команда, която незабавно би трябвало да се запише за да се освободи модула за идната команда тя се записва в DMAC само че само, в случай че тази команда е с висок приоритет и ще бъде употребена още веднъж скоро.

64-bit DataBus 64-bit Control Bus
Cache L1 / Cache L2
Kорпус с 84 извода.
Захранващ блок 5V/3.5V

Видео с тест на архитектурата

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР