Радослав Дойчев е на 6 години, от Бургас. През 2013

...
Радослав Дойчев е на 6 години, от Бургас. През 2013
Коментари Харесай

Това малко момченце е истински герой! Родителите му преминаха през истински ад, а сега вече се бори за живота си

Радослав Дойчев е на 6 години, от Бургас. През 2013 година, когато е на 3 години, на Радослав е сложена диагноза „ Алвеоларен рабдомиосарком” – нападателен рак на меките тъкани. Със лични средства родителите отпътуват за Израел, където детето минава през интервенция, цялостен курс химио- и лъчетерапия, а по-късно и 6-месечна поддържаща химиотерапия.

За страдание, през август 2015 година е открит рецидив, засягащ черепа. Радо още веднъж е опериран, минава и през нов курс химиотерапия, само че болестта продължава да прогресира. Израелските лекари споделят, че повече няма какво да се направи, по тази причина родителите стартират да търсят друга клиника, оповестява actualno.com

Единствено испанската клиника „ Навара” в гр. Памплона приема да продължи лекуването и от февруари 2017 година детето е подложено на нов курс химиотерапия и се възнамерява трета интервенция, за която са нужни 12 500 евро, с които родителите не разполагат, по тази причина подават заявление във Фонда за лекуване на деца. На 26.01. Фондът отхвърля финансиране с претекст, че лекуването е почнало преди подаване на заявката. Развитие През месец август 2017 година за голямо страдание положението на Радо се утежни доста. Събраните досега средства се оказаха извънредно незадоволителни макар предарените по-рано през годината средства от бащата на умрялото бебе Дилян от Русе. Поради следващия рецидив предстоят нови интервенции, които са на стойност 135 000 лв..

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА КАК МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА РАДО ЩЕ ОТКРИЕТЕ В ТОЗИ ЛИНК, КАКТО И ВЪВ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НА КАМПАНИЯТА.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР