Радомир Чолаков от ГЕРБ - СДС предупреди, че поправките в

...
Радомир Чолаков от ГЕРБ - СДС предупреди, че поправките в
Коментари Харесай

Радомир Чолаков, ГЕРБ - СДС: Законът на Зарков може да отиде в Конституционния съд

Радомир Чолаков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили предизвести, че поправките в Наказателно-процесуален кодекс, свързани с отговорността на основния прокурор, може да отидат в Конституционния съд. Те бяха импортирани от служебното държавно управление.

 

" Този закон на второ гласоподаване би трябвало да бъде гласуван по този начин, както е импортиран от Министерски съвет, с цел да е ясно, че това е законопроектът Зарков и той носи безусловно цялостна отговорност за този текст. Това, което виждаме сега, и това, което ще се случи през днешния ден в тази зала, е по какъв начин политическата целенасоченост побеждава над законосъобразността и над конституционосъобразността ", сподели от трибуната Чолаков.

 

Депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили обърна внимание, че 50 висши магистрати имат запаси към законопроекта на Крум Зарков, което допуска законът да отиде в Конституционния съд.

 

“Ясно е, че основният прокурор се пробва да разпада политическата система. Ако някой е имал подозрения, че би трябвало да има смяна, в този момент към този момент няма. Ще видите по какъв начин политическата целенасоченост побеждава. Висши магистрати споделят, че този закон не става. Ще го подкрепим, тъй като този проблем би трябвало да бъде решен. Ако Зарков излезе прав, той ще е по-добър от цялата правосъдна система. Ако е по този начин, той е заслужен да стане президент, или най-малко министър-председател ”, сподели Чолаков. И още веднъж призова в частта за следствие на основния прокурор да не бъде променяна нито една запетайка.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова възрази остро на изявлението му.

" Признавате пред цяла България, че един министър, и то длъжностен, се е противопоставил на професионализма в правосъдната система и е принудил Народното събрание да одобри противоконституционен закон ", възмути се тя.

" Нашата позиция е - правосъдна промяна би трябвало, само че професионална, не политическа. Не политическо преодоляване на прокуратурата ", отсече водачът на Българска социалистическа партия.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР