Радиото е като първа любов, към която се връщаш отново

...
Радиото е като първа любов, към която се връщаш отново
Коментари Харесай

Радиото е като първа любов и остава завинаги, смята Елена Розберг

" Радиото е като първа обич, към която се връщаш още веднъж и още веднъж. На два пъти съм се опитвала да се отделя за към една година от радио. Да се опитам да мина на „ диета “ без да повеждам по радио. Не ми се получава и се усещам като нещастно влюбен човек, който е разграничен от обичания си. Телевизията пък дава големи благоприятни условия, с цел да внушиш на публиката, да информираш и да вълнуваш и посредством картината ". Това разгласи в ефира на Euronews Bulgaria Елена Розберг, радиоводещ и музикален публицист, в Световния ден на радиото.

Според нея радиото " евоюлира, развива се, подмладява се в разнообразни форми, сателитните радиостанции оферират океан от информации и музика ". " Ще дам образец и подкастите, които са форма на радио. Открихме, че подкастите са форма на по-задълбочено търсене на информация, по-задълбочено водене на диалози и в последна сметка повече независимост на самия радиоводещ ", счита Розберг.

По думите й няма аргументи да се опасяваме авансово за „ гибелта “ на радиото. " Още повече, че редица изледвания демонстрират, че и младата публика се обръща главно към подкастите като форма на радио, в случай че приемем тази конвенционалност. Израснали сме с радиото, търсим обичаната периодичност, в случай че би трябвало се пренастройваме и прочие ", добави радиожурналистът.

Вижте повече във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР