Радио Железник“ е една от инициативите посветени на 35-тата годишнина

...
Радио Железник“ е една от инициативите посветени на 35-тата годишнина
Коментари Харесай

Училищно радио заработи в старозагорско училище

Радио „ Железник “ е една от самодейностите отдадени на 35-тата годишнина от основаването на едноименното старозагорско учебно заведение.

Първото предаване прозвуча в навечерието на 1 ноември по учебната уредба. Чрез него учениците от СУ „ Железник “ отдадоха респект към делото на националните будители.

Радиопредаването стартира с одобрение към учениците от шефа на учебното заведение Петя Лазарова. Тя насочи и специфични поздравления към Стефания Петкова от 8 клас и Симона Динчева от 11 клас. Стефания е отличена с поощрителна премия за рисунка от XXIV Нaционален конкурс „ Космосът – настояще и бъдеще на човечеството “, а Симона завоюва първо място на V Национален конкурс за реализатори на занимателна ария на българска фолклорна основа „ Песен от извора “.

Водещите на първото предаване – единадесетокласничките Симона, Моника и Десислава, припомниха за силата, делата и заветите на националните будители. Те поздравиха учителите си, припознавайки ги като модерни будители и им пожелаха „ да запазят духа на възрожденските будни българи “.

Целта на радио „ Железник “ е да бъде място за изяви и развиване на умения; да разпространява достиженията на изявените ученици; да покачва възприятието на принадлежност към учебната общност; да образова; забавлява и въодушевява.

Предвижда се предаванията да се излъчват всеки вторник в междучасието, преди часа на класа. 

Всяко предаване стартира с 30 секундна музикална заставка, която е част от химна на СУ „ Железник “.

Инициатори и координатори на учебното радио „ Железник “ са Силвия Колева – преподавател в начален стадий и Траяна Кайракова – педагогичен консултант.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР