Радиационен облак няма да премине над България, заяви категорично директорът

...
Радиационен облак няма да премине над България, заяви категорично директорът
Коментари Харесай

Няма радиация у нас след взрива в Русия

Радиационен облак няма да премине над България, съобщи изрично шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов. След като при започване на месеца Министерството на защитата в Русия заяви са гърмеж при тестване на реактивен мотор с течно гориво в Архангелска област, управляващите у нас успокоиха, че заплаха за българското население няма.

Към момента няма никакво нарастване на радиационния декор на територията на страната и в прилежащите страни. Всеки ден се следи радиационният гамафон в страната, а в това вземат участие редица институции.

„ В България пет ведомства дават отговор за наблюдаване на равнищата на гамафона. Това са Министерство на вътрешните работи, Националната автоматизирана осведомителна система на Министерство на околната среда и водите, Института за нуклеарна сигурност към Българска академия на науките, Министерство на здравеопазването и АЕЦ „ Козлодуй “, изясни Николов.

„ Обработката на всички тези данни се прави от Агенцията за нуклеарно контролиране, която взе участие в международния продан на сходен вид информация. За България не са регистрирани нараснали равнища. Моделите демонстрират, че подобен облак няма да мине над България “, добави още шефът на пожарната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР