Радев присъства на тържеството по случай 76 години от създаването

...
Радев присъства на тържеството по случай 76 години от създаването
Коментари Харесай

Радев: Премиерът да се еманципира от своите ментори от записа, за да има сближаване

Радев участва на тържеството по случай 76 години от основаването на Димитровград, който е и негов роден град. В словото си той приканва димитровградчани да съблюдават празниците.

Вярвам, че Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България. Вярвам, че вие ще продължите да работите по този начин, че да превърнете своето отечество в един съвременен европейски град, отворен към света, сподели Радев в формалното си одобрение. Да строиш е предопределение. Но да градиш с мисъл за другите, е същински почтено и благородно, обърна се президентът, който е родом от Димитровград, към множеството на централния площад " България ". Той напомни ентусиазма, с който е бил издигнат градът преди време.

Със своята архитектура, със своите духовни и материални знаци Димитровград остава емблема на една цяла ера. И неповторимата история на нашия град се е трансформирала в благосъстояние, което притегля все по-голям интерес, уточни Радев. Държавният глава означи, че в последните години градът е направил доста, с цел да утвърди своя нов, актуален образ, като изброи привлечените вложения, благоустройството, зелените политики, съхраняването и разпространението на неповторимото си завещание. Днес още веднъж търсим пътя сред съзиданието и отрицанието. Зачеркват се обичаи, утвърждавани с генерации. Затова всички ние през днешния ден, изключително димитровградчани, сме длъжни да припомняме за самопожертвователния образец на тези, които с непринуден труд съградиха този град и цяла България, добави президентът.

Снимка: БТА

Тези 76 години са нежна възраст спрямо хилядолетната история на други обитаеми места. Но точно в това се крие уникалността на нашия град, който постоянно ще се помни като " градът на фантазиите ", сподели кметът на общината Иво Димов. Той добави, че градът е знак на една ера и емблема на едно потомство.

Тържеството довечера стартира с формалната гала по приемане на почетния строй от военнослужещи от президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и издигане на националното знаме. Програмата продължи с церемонията по връчване на оценката " Златна монета просвета ". То се присъжда от Съвета на европейската научна и културна общественост, Клуба на българския културен и теоретичен хайлайф и Българския културен център " Ботев институт ". Празникът приключи с пиротехническо шоу и концерт на Михаела Филева.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР