Радев няма да иска оставки заради замерянето на Петков със

...
Радев няма да иска оставки заради замерянето на Петков със
Коментари Харесай

Румен Радев: Не е работа на НСО и ДАНС да ловят сняг пред премиера

Радев няма да желае оставки поради замерянето на Петков със снежни топки

„ Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разсъдък. Не е работа на НСО, на ДАНС или на Министерство на вътрешните работи да ловят сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за вероятни провокации и да подсигуряват неговата сигурност. Те това и направиха и получиха персонална признателност от премиера”. Така президентът Румен Радев отговори на въпрос дали има пробив в националната сигурност по отношение на това, че по време на честванията за 3 март на Шипка министър председателят Кирил Петков и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев бяха замеряни със снежни топки пред

„ Не е работа на министри да дават оценка на работата на службите, изключително когато те са отвън техния сектор. Работата на министрите е да се борят дейно с тежката икономическа и обществена рецесия, да основават условия за резистентен стопански напредък, който всички българи очакват”, добави той.

„ Надявам се, че тази офанзива към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Знаем, че допреди година това беше процедура в работата със службите и мощно се надявам ръководещите да не потеглят по този отритнат от обществото път. Разбира се, че няма да желая оставки”, сподели още президентът.

Той уточни, че в петък е инициирал среща с министър-председателя, отраслови министри и институции, като на нея са били оценени положението и готовността на Системата за ръководство на рецесии.

„ Очаквам от отрасловите министри, институции и законодатели енергични ограничения за основаване на Единна национална система за ръководство на рецесии, за прекосяване от реактивен към самодеен метод при ръководството на рецесиите и осъществяването на всички тези неотложни ограничения, които набелязахме на срещата”, уточни Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР