Радев към ИТН: От отпаднала от парламента партия, вие успяхте

...
Радев към ИТН: От отпаднала от парламента партия, вие успяхте
Коментари Харесай

Радев към ИТН: От отпаднала от парламента партия, вие успяхте да се върнете


Радев към Има Такъв Народ: От отпаднала от Народното събрание партия, вие успяхте да се върнете. От отпаднала от Народното събрание партия – вие успяхте да се върнете. С тези думи се обърна президентът Радев към представителите на партията „ ИТН “ на консултациите за сформиране на държавно управление.
„ Радваме се още веднъж да ви забележим на
следващите съвещания за държавно управление. Поздравявам ви с това съществено достижение в българската политика. От отпаднала партия – вие още веднъж се върнахте. Явно това е резултат от вашата работа с гласоподавателите ви и поръчката, че ще бъдете инспектор в този парламент. Чух, че описвате политическите процеси с езика на аритметиката, а и на геометрията се надявам да не се постанова да желаете да си приказваме с езика на стереометрията, комплексните цифри и размитите множества “. Това съобщи Румен Радев.
Президентът попита каква е степента
принадлежност на партийната група към идейното обединяване ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и по какъв начин се вписват в това размито голям брой.

„ Ние не сме просто общоприета политическа партия, на която се постановат щампите, които се постановат на останалите. Ние сме просто Има Такъв Народ. Политически отговорно е да има кабинет, тъй като най-малко ще може да се опита да се оправи с проблемите в страната.
Що се отнася до това новосформиращо се
мнозинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – ние сме съпротива на тази настройка “, безапелационен бе Йорданов.



„ Факт е, че трябва да се приемат законите по ПВУ, а някои неща да се предоговорят. Има и неща, които не поддържаме. Няма да подкрепим устрема за насърчаване на геотермална сила за извличане на ток, тъй като като част от обединението на бившето постоянно ръководство Кирил Петков и Асен Василев не се съобразиха с нас “, сподели Йорданов.
От думите му стана ясно, че бюджет без
държавно управление не би трябвало да бъде одобряван. „ Ако няма постоянно държавно управление – не е добре да се приема бюджет, защото бяха признати сходни, когато ние бяхме в Народното събрание. И двата са „ сватбарски бюджети “, в които партиите безотговорно надуват разноските. Това е извънредно безотоговорно и нездравословно държание, партиите ще постъпят по същия метод, в случай че имат опция. Да харчим парите от ПВУ
за обществени разноски е извънредно погрешно “.
„ Зигмунд Фройд споделя, че „ в случай че задоволително дълго време се взираш в бездната, най-после и тя ще се взре в теб “. Ние – българските политици, които участваме на избори през последните две години, се взираме единствено в бездната и най-после тя ще се взре в нас.
Имам поради българските жители.
Стига думи, време е за каузи “, каза Филип Станев от партията.

Днес президентът се срещна с представители на парламентарните групи „ Възраждане “, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Ден по-рано Радев организира съвещания с партиите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР