Радарни данни от сателити, превърнати в изображения, показват, че вулканът

...
Радарни данни от сателити, превърнати в изображения, показват, че вулканът
Коментари Харесай

Вулканът Анак Кракатау драстично по-малък след изригването

Радарни данни от спътници, превърнати в изображения, демонстрират, че вулканът Анак Кракатау в Индонезия е фрапантно по-малък след изригването му през уикенда, което провокира смъртоносни талази цунами, оповестява " Асошиейтед прес ".

Сателитни фотоси не са налични поради облаците, само че радарни изображения от спътник на Японската организация за галактически проучвания, снимани преди и след изригването, демонстрират, че югозападният фланг на вулкана е липсващ .

 Индонезийското цунами демонстрира потребност от повече изследвания на вулканите
Индонезийското цунами демонстрира потребност от повече изследвания на вулканите

Много повече изследвания за заплахите, разнообразни от предстоящите рискове

Дейв Петли, който е началник на научните проучвания и нововъведенията в Университета в Шефилд и който е анализирал сходни изображения от спътник на Европейската галактическа организация, съобщи, че изображенията поддържат теорията, че свлачище, по-голямата част от него под морската повърхнина, е предизвикало цунамито , при което починаха минимум 430 души в събота вечерта.

" Предизвикателството в този момент е да се интерпретира какво може да се случи на вулкана и какво може да се случи по-нататък ", написа той.

 Вулкан изригна на острова в Индонезия, ударен от земетресение и цунами
Вулкан изригна на острова в Индонезия, ударен от земетресение и цунами

Избълвал пепел на 6 километра височина

Индонезийските управляващи предизвестяват хората да стоят на разстояние един километър от бреговата линия на пролива Сунда поради риска от друго цунами .

Снимка на Японската организация за галактически проучвания след изригването демонстрира концентрични талази, предавани от острова, където се намира вулкана, което съгласно специалистите е провокирано от продължаващите изригвания.

Анак Кракатау, което значи дете на Кракатау, е потомък на известния вулкан Кракатау, който засегна световния климат с голямо изригване през 1883 година

Анак Кракатау за първи път се издига над морското ниво през 1929 година съгласно индонезийската организация за вулканология, и от този момент усилва земната си маса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР