Радан Кънев, евродепутат от Демократична България, Facebook. Заглавието е на

...
Радан Кънев, евродепутат от Демократична България, Facebook. Заглавието е на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Еврозона е гаранция срещу източване на банки по моде...

Радан Кънев, евродепутат от " Демократична България ", Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Изборите 2 в 1 към този момент са планувани. Допускането на предварителни избори за Народно събрание беше ужасна неточност, само че тя е към този момент в предишното. Добре е най-малко, че няма да се организират избори през 1-2 седмици, а дружно.

Моята съществена цел в тази акция ще бъде да осигуря видимост на значимите решения, които предстоят в Европейски Съюз и сериозен спор, спор на хрумвания, по тях. Да не позволи европейският спор да бъде омазан до неразбираемост в компроматната тиня, по този начин присъща за изборната “кампания ” у нас.

Преди всичко, тъй като доста от решенията на равнище Европейски Съюз съставляват отговор на проблеми, с които очевидно не съумяваме да се оправим сами:

- Успешното влизане в Шенген по сухопътни граници е сериозна спънка пред контрабандните канали и трафика на хора и дрога през България. Затова и каналджиите са съществени “борци ” срещу устойчиво реформаторско ръководство в България и срещу по-единна Европа;

- Успешното влизане в Еврозона е гаранция против източване на банки по модела на КТБ, против застрахователни измами, против злоупотреби с пенсионните ни фондове. Затова и ченгеджийските кръгове, овладяли огромни територии във финансовия ни бранш, са различен главен фактор срещу устойчиво реформаторско ръководство в България и срещу по-единна Европа;

- Общата здравна политика на Европейски Съюз е основна гаранция против систематичните злоупотреби в здравната и фармацевтична политика;

- Общата защита и политика по сигурност - и това е може би най-важното - прави невероятно съществуването на мрежите в службите за сигурност, които обезпечават чадър върху контрабанда, корупция, източване на обществени средства и частни спестявания във финансовия сектор;

- Засилване на пълномощията на Европейската прокуратура ще даде опция за откриване и гонене на закононарушения, които до момента са в областта на “недосегаемост ” по ченгеджийски и/или политически аргументи.

Във всяка от тези сфери, както и в индустриалната, енергийната, комерсиалната и екологичната политика, България ще би трябвало интензивно да отбрани интереса си. Интереса на жителите, а не на контрабандистите, ченгетата в банките, медиите, опазването на здравето, престъпните мрежи в областта на сигурност.

За страдание, ние ще бъдем без постоянно държавно управление и парламентарно болшинство в седмиците, в които се подреждат целите на Европейски Съюз за цели пет години напред.

 

И точно това прави изборите за нашите 17 представители в Екологичен потенциал изключително виновни и значими.

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР