Ръчното броене и описване на бюлетините ще продължи в Административния

...
Ръчното броене и описване на бюлетините ще продължи в Административния
Коментари Харесай

Отвориха чувалите от изборите в Зидарово, съдия брои бюлетините

Ръчното преброяване и разказване на бюлетините ще продължи в Административния съд в идващите няколко часа 

Чувалите с изборните бумаги в созополското село Зидарово преди минути бяха отворени след предписание на арбитър Веселин Енчев от Административния съд на Бургас.

В 10 часа през днешния ден АДмС Бургас прегледа жалбата на кандидат-кметът от ГЕРБ Стойчо Петков против решението на Общинската изборна комисия, с което съперника му Христо Бардуков от МК „ Българска социалистическа партия за България, Български гласъ и Политическа партия МИР “ бе разгласен за победител.

Бардуков завоюва вота с 290 на 280 гласа против някогашни си тъст. Петков обаче счита, че е ощетен, защото гласове дадени за него били оповестени за невалидни, а недействителни за Бардуков били признати от преброяващите в СИК-овете.

Основните упреци на Петков са против СИК 13, където ръководител е актуалната другарка на Христо Бардуков Екатерина Бучинска. Начело на СИК 12 пък е Златина Петкова, щерка на Стойчо Петков, някогашна жена на Бардуков. (ПОДРОБНОСТИ ТУК)

Председателят на Административния съд в Бургас арбитър Веселин Енчев, спазвайки буквата на закона, стартира преброяването на бюлетините. В първия чувал – на СИК 12 двете страни имаха забележки по две бюлетини за Стойчо Петков и 1 за Христо Бардуков.

След минути ще се отвори и чувала от втората секция в Зидарово – СИК 13.

Очаква се към 14-15 часа през днешния ден да стане ясно дали вотът в созополското село Зидарово ще бъде касиран.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР