Работя в авиационния сектор и мога да ви кажа, че

...
Работя в авиационния сектор и мога да ви кажа, че
Коментари Харесай

До три седмици руската авиация ще приключи

Работя в авиационния бранш и мога да ви кажа, че на процедура съветската авиация разполага - в най-хубавия случай - с към три седмици преди шоуто да завърши. Един от значимите аспекти е, че въздушното пространство за съветски летателни апарати към този момент е доста лимитирано. Но това не е всичко.

Много малко от самолетите са благосъстоятелност на самолетни компании. Вместо това множеството са притежавани от благосъстоятелност на лизингови компании, множеството от които са ирландски. Според режима на глобите правната общественост е на мнение, че тези контракти би трябвало да бъдат прекъснати, в противоположен случай ирландските компании ще носят наказателна отговорност.

По-важното е: съветските оператори не могат да разчитат на застраховките. Без тях нито един народен авиационен орган няма да открие достъпа до своето въздушно пространство. Това на процедура би означавало завършек на интернационалните полети на съветските оператори.

Освен това, макар съществуването на някои " Сухой ", " Илюшин " и " Антонов ", по-голямата част от самолетите, експлоатирани в Русия, към момента са " Боинг " и " Еърбъс ". Те употребяват мотори на CFM, GE и " Ролс Ройс ".

Всички тези производители са прекъснали достъпа до управленията за ремонт, без които самолетите и моторите не могат да бъдат обслужвани. Те издадоха и световна възбрана за обслужване, тъй че поддръжката на съветските самолети да не може да се прави в чужбина.

Те стопираха и доставките на аварийни елементи. От диалозите с нашите клиенти разбирам, че множеството самолетни компании поддържат аварийни доставки за към 2-3 седмици.

Какво значи това? Русия на процедура ще бъде изолирана от интернационалните полети, може би със значимото изключение на Китай. Русия ще бъде по-изолирана от Съюз на съветските социалистически републики и даже вътрешните пътувания ще бъдат мощно лимитирани.

Санкциите - в случай че са готови добре - правят работа.

Вероятно можем да чакаме, че някои интернационалните оператори ще продължат да извършват някои полети, може би до Истанбул или Дубай. Но ние приказваме за прекосяване от 100 презгранични полети към може би 6 или 7. Защо толкоз малко?

Европа е неповторима с това, че поддържа " отворено небе ". При изискване че дадена самолетна компания дава отговор на избрани критерии, тя може да лети толкоз полети, колкото желае в границите на европейското въздушно пространство. При други страни броят на полетите посред им е строго контролиран.

Освен в случай че, да речем, Турция не подписа съглашение за " отворено небе " с Русия, което сигурно е немислимо при актуалните условия, броят на полетите за Турция ще бъде мощно подтиснат от регулацията.

Също по този начин си коства да се означи, че даже в случай че някой хитрец е съумял да откри излаз от тази обстановка - а аз съм сигурен, че доста сътрудници юристи в цяла Русия доста интензивно мислят над това - съветските формирания безусловно няма по какъв начин да правят интернационалните заплащания.

Следователно те даже няма да могат да зареждат гориво или да заплащат летищни такси. Дори Китай ще би трябвало да одобри или възнаграждение в брой на юаните, държани от Руската централна банка, или да се съгласи под някаква форма на продължен заем, като и двете са доста малко евентуални.

---

Ян Недвидек е юрист в световноизвестната лондонска адвокатска фирма Stephenson Harwood. Коментарът му е оповестен в Туитър. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР