Работодателите в Русия вече имат законово право да въведат шестдневна

...
Работодателите в Русия вече имат законово право да въведат шестдневна
Коментари Харесай

Русия въвежда шестдневна работна седмица

Работодателите в Русия към този момент имат законово право да вкарат шестдневна работна седмица със единодушието на чиновниците, само че това допуска в допълнение възнаграждение за ексклузивен труд. Това заяви пред ТАСС в понеделник заместник-председателят на Федерацията на самостоятелните профсъюзи на Русия (ФНПР) Александър Шершуков.

По-рано " Известия " заяви, че Асоциацията на бизнесмените за развиване на бизнес патриотизма " Аванти " се е обърнала към ръководителя на съветското министерство на труда Антон Котяков с предложение за въвеждане на шестдневна работна седмица. Според авторите увеличаването на работната седмица ще помогне да се усили силата на съветската стопанска система пред лицето на актуалните провокации. От асоциацията напомнят още, че по време на Втората международна война (ВСВ) служащите са работили шест и седем дни в седмицата.

Със глобите, които натоварват съветската стопанска система, " Нашата финансова и икономическа система към момента се нуждае от спомагателни вложения ", съобщи бизнес клубът " Аванти " в писмо до министъра на труда Антон Котяков, съгласно съветския вестник " Известия ".

Русия е под интернационалните наказания от 2014 година, когато войските на Кремъл нахлуха в Крим, а западните страни ускориха напъните си за налагане на наказания, откакто Москва стартира пълномащабното си навлизане в Украйна предишния февруари.

В момента ЕС разисква 11-и кръг от наказания против Русия, които биха могли да включват ограничения, ориентирани към страни, които не престават да вършат бизнес с Москва, като по този метод ѝ разрешават да заобиколи глобите.

Припомняме, че водачите на страните от Г-7 - Съединените щати, Япония, Германия, Англия, Франция, Италия и Канада - оповестиха и нов кръг от наказания против Москва.

" Ще лишим Русия от технологии от страните от Г-7, промишлено съоръжение и услуги, които поддържат нейната военна машина ", акцентира групата.

В взаимната декларация се отбелязва, че новите ограничения се основават на предходни дейности и ще бъдат разширени, с цел да " подсигуряват, че износът на всички продукти от сериозно значение за експанзията на Русия, в това число употребяваните от нея на бойното поле, е ограничен във всички наши законодателства ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР