Работниците в дистрикта Disney World критикуват решението на назначените от DeSantis да премахнат безплатните пропуски

...
Служителите на управителния район на Walt Disney World в сряда
Коментари Харесай

Служителите на управителния район на Walt Disney World в сряда се изправиха пред новите членове на борда, назначени от губернатора Рон ДеСантис, относно решението да премахнат достъпа им до безплатни пропуски и отстъпки за курорта с тематични паркове, заявявайки, че това прави посещенията на парковете недостъпни.

По време на месечно заседание на борда няколко настоящи и бивши пожарникари в района говориха емоционално за това как безплатните пропуски за парковете на Дисни са били полза за тях и техните семейства, които изиграха основна роля в решението им да работят за 56-годишния район, който предоставя общински услуги като борба с комарите, дренаж, пречистване на отпадъчни води, планиране и пожарогасене на Disney World.

„Премахването от тази полза отнема за някои цялата им причина да работят тук,” каза пожарникарят Пийт Саймън.

Окръгът за надзор на туризма в Централна Флорида по-рано тази седмица каза, че $2,5 милиона в сезонни карти и отстъпки за хотели, стоките, храните и напитките, които техните предшественици, подкрепящи Дисни, предоставиха на 400-те служители на дистрикта, се равняваха на неетични бонуси, които облагодетелстваха компанията, като дистриктът пое сметката. В понеделник окръгът подаде жалба до главен инспектор на щата, който разследва измами, лошо управление, разточителство и злоупотреба.

Петимата членове на управителния съвет на окръга бяха назначени от ДеСантис по-рано тази година, след като той пое управлението на окръга като отмъщение за противопоставянето на Disney на щатския закон, забраняващ уроците в класната стая за сексуална ориентация и полова идентичност в ранните класове.

Пожарникарят Арън Кларк, чийто баща също е бил областен пожарникар, се задави, докато разказваше как израстват неговите татко го е водил в парковете с помощта на пропуските и как той сега прави същото с трите си дъщери.

Баща му, Рики Кларк, нарече премахването на пропуските „смущаващо“ и каза, че съперническото отношение окръгът и DeSantis поеха към Disney „няма нищо общо със служителите на окръга.“

„Семейството ми имаше много спомени в парка, прекарване на време заедно, спомени, които никога не могат да бъдат отнети,“ Рики Кларк каза.

Председателят на борда Мартин Гарсия защити решението. Пропуските и отстъпките несправедливо облагодетелстваха Disney пред други ресторанти и магазини, работещи в района, служителите с големи семейства получиха по-голяма полза от самотните служители и частна компания не може да дава подаръци на държавни служители, които ѝ предоставят услуги, каза Гарсия.

Вместо това районът предлага на служителите над 1400 долара увеличение на заплатите, каза той.

Спорът дали безплатните пропуски и отстъпките са неетично предимство дойде, новият областен администратор, когото членовете на борда назначиха миналия май, се изправи пред собствена етична дилема. Глен Гилзеан, който печели 400 000 долара годишно на новата си работа, също беше председател на Комисията по етика във Флорида. Правно становище миналата седмица гласи, че той не може едновременно да бъде член на борда на комисията и да работи за района, тъй като комисията забранява на държавните служители да служат в нейния борд.

Гилзеан обяви на срещата на борда в сряда, че е подал оставка от комисията по етика.

Борба между DeSantis и Disney започна миналата година, след като компанията, изправена пред значителен вътрешен и външен натиск, публично се противопостави на държавния закон, който критиците нарекоха „Не казвай гей“.

Като наказание ДеСантис пое управлението на областта чрез законодателство, прието от контролираното от републиканците законодателно събрание на Флорида, и назначи нов съвет от надзорници, който да наблюдава общинските услуги за обширните тематични паркове и хотели. Но правомощията на новите надзорни органи върху проектирането и строителството бяха ограничени от споразуменията на компанията с предшествениците, поддържащи Disney, които бяха подписани преди новият борд да поеме управлението.

В отговор законодателите на Флорида приеха законодателство, което отмени тези споразумения .

Disney съди DeSantis във федералния съд, твърдейки, че губернаторът е нарушил правата на компанията за свобода на словото. Окръгът съди Disney в щатския съд, опитвайки се да анулира споразуменията.

По време на представянето на бюджета на срещата в сряда Гилзеан каза, че 4,5 милиона долара са предвидени за съдебни разходи за фискалната 2024 г., както и 1,9 долара милиона за фискалната 2023 година.

___

Следвайте Майк Шнайдер в Twitter на адрес @MikeSchneiderAP

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР