Работниците са били принудени да се евакуират от атомната електроцентрала

...
Работниците са били принудени да се евакуират от атомната електроцентрала
Коментари Харесай

Евакуираха атомна централа в Шотландия заради радиоактивно замърсяване

Работниците са били принудени да се изтеглят от атомната електроцентрала Доунри в шотландските планини след откриването на радиоактивно замърсяване, оповестява Мирър.

Според медията става въпрос за " човешка неточност ", провокирала случая, с цел да се стигне до " нищожно ниско равнище на замърсяване, като не е имало никакви последствия ".

Инцидентът се е случил на 7 юни, само че през днешния ден е станал обществено притежание, откакто хора са алармирали за него.

Според отчет служащите са били принудени да изоставен завода, откакто поредност от изследвания са разкрили редица " горещи точки " на замърсяване на територията на централата.

В момента се организира и вътрешна инспекция по какъв начин е настъпило замърсяването.

Управляващият шеф на централата Мартин Мур разгласи, че "... замърсяването е било доста локално, само че е било на място, на което не е обикновено да има, а равнищата бяха незначителни. Ние изчистихме региона и по-късно имаше следено наново влизане. "

" Това беше човешка неточност. Не биваше да се случва и ние сме доста разочаровани от това. Ние приехме случая доста съществено и екипите реагираха добре, а нашето вътрешно следствие е в ход ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР