Работници от предприятието Язаки“ в Димитровград отказаха да влязат в

...
Работници от предприятието Язаки“ в Димитровград отказаха да влязат в
Коментари Харесай

Работници от предприятие за кабели в Димитровград отказаха да влязат на работа

Работници от предприятието „ Язаки “ в Димитровград отхвърлиха да влязат в постройката за работната си промяна тази заран, тъй като не се чувстват достатъчно предпазени от заразяване с ковид, заяви „ Би Ти Ви “.

Предприятието за произвеждане на кабелно съоръжение е най-големият шеф в района и приема по към 1300-400 души на промяна. От през днешния ден обаче всички те упорстват неотложно да бъдат пуснати в отпуск.

От управлението признаха, че чиновниците нямат маски, само че работят с ръкавици, а на няколко места са сложени и диспенсъри с дезинфектант. За „ Би Ти Ви “ мениджърът Делчо Желев съобщи, че през днешния ден се чака доставката на маски. „ В момента вземаме съответни ограничения, с цел да предотвратим цялото това нещо. Просто молим хората да изчакат “, добави още той.

Кметът на Димитровград, Иво Димов, който оглавява Оперативния щаб в общината, сподели, че не е в тяхната подготвеност да управляват и глобяват компании, неспазващи ограниченията за сигурност.

В момента в завода тече инспекция на Регионалната здравна ревизия и Инспекцията по труда.

За нередностите стана ясно през вчерашния ден, откакто служащ от „ Язаки “ показа в обществените мрежи фотография, на която се вижда огромно скупчване на хора без никакви защитни средства в една от почивките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР