Работници от пловдивски завод напусната работните си места и излязоха

...
Работници от пловдивски завод напусната работните си места и излязоха
Коментари Харесай

Ексклузивно! Работници от пловдивско предприятие спират работа, парите били мизерни

Работници от пловдивски цех напусната работните си места и излязоха на митинг. Хората са недоволни от ниските заплати, които получават. Викове „Оставка! Оставка!“ огласиха двора на предприятието, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Работниците от „Робъртшоу“ ЕООД описаха, че работят за 750-800 лв. заплати. Настояват за нарастване с 20%, ваучерите за храна да се изравнят с тези на другите огромни предприятия и да станат 200 лева, покачване на бонусите за наличие и на годишна база. Исканията са подадени към управлението още на 9 март.

Работата е на норма, не е тежка, само че заплатите са мизерни, разясниха хората. Миналата година за пръв път от 10 година е имало нарастване от 30 до 50 лева, неотдавна и второ от 60 до 150 лв., само че инфлацията е погълнала спомагателните пари. На някои служащи заплатите въобще не са им изменени, други пък получават под 700 лв., което е под минималната работна заплата.

„Ако това са естествени заплати – да заповядат други хора на нашите работни места. Работата е приятна, не е тежка. Работи се по газовите уредби, има доста звук и миризма, лепило, заварки…“

Никой от управлението на компанията не излезе при протестиращите, с цел да беседва с тях. Работниците са безапелационни, че ще стачкуват, до момента в който не бъдат задоволство настояванията им. Зарекоха се на следващия ден от 11.30 ч. още веднъж да спрат работа и да излязат в двора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР