Работници от България и Румъния са мизерствали в мухлясали общежития

...
Работници от България и Румъния са мизерствали в мухлясали общежития
Коментари Харесай

Българи живеят и работят при нечовешки условия в Германия и Нидерландия

Работници от България и Румъния са мизерствали в мухлясали общежития без ток в граничния район сред Германия и Нидерландия. Повечето от тях - наети незаконно в кланици и подложени на трудова употреба.

Властите в Германия и Нидерландия направляваха общо шест общежития в граничния район сред двете страни. Там са били настанени най-вече служащи от България и Румъния, а изискванията на живот са били ужасяващи.

Работниците от следените общежития са живеели измежду плесен и паразити, при липса на електричество и в пространства без противопожарна отбрана – се споделя в известие на управляващите в провинция Северен Рейн-Вестфалия, представено от общественоправната медия WDR и.

Нелегални структури за употреба

По-голямата част от българите и румънците в тестваните общежития в Гелдерн (Германия) и Емерих (Нидерландия) са били наети незаконно – т.е. без разрешителни за работа – от разнообразни компании за краткотрайна трудова претовареност в граничния район сред двете страни.

Проверени са били общо 140 души от провинция Северен Рейн-Вестфалия и от Нидерландия. По думите на Ина Шаренбах, министърка на градежите от Северен Рейн-Вестфалия, контролът от двете страни на границата е нанесъл удар против употребата на работна ръка и нечовешките условия за настаняване и е осветил съществуването на частично незаконни структури за употреба. Работниците от България и Румъния са били наети на работа най-вече в нидерландски кланици.

Кметът на град Гелдерн Петер Хинце съобщи след направените на място инспекции: „ Ужасяващо е да се види в какви частично нечовешки условия са били настанени хората от Източна Европа. След като приключат инспекциите ще действаме с цялата неотстъпчивост на законните средства, с които разполагаме, против притежателите на тези недвижими парцели “.

Голяма част от следените здания са били оповестени от инспекторите за необитаеми.

Непочтени облаги

„ Безскрупулни бизнесмени изкарват по нечестен метод облаги от мизерията на доста трудови мигранти от Югоизточна Европа “, сподели Зилке Горисен, общинска съветничка в окръг Клеве. Поради близостта си до предприятия на преработващата индустрия в Нидерландия окръг Клеве е изключително мощно обиден от притока на мигранти.

„ Не бива да гледаме бездейно на обстановката, в която се намират тези хора “, сподели още Горисен. Повечето от от българските и румънски служащи са били изложени на унизителни условия на труд, основно в месопреработвателната индустрия, се споделя и в известие на Франс Прес.

Предполага се, че единствено в окръг Клеве към 2000 мигранти се намират в сходна обстановка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР