Работници на американската компания Apple се борят за организирането на

...
Работници на американската компания Apple се борят за организирането на
Коментари Харесай

Работници на Apple формират профсъюз - през Android смартфони

Работници на американската компания Apple се борят за организирането на личен синдикат, като се провеждат пред криптирани чатове на Android смарт телефони, заяви AndroidPolice.

Макар да е най-голямата компания в света с пазарен капитал от съвсем 3 трилиона $, Apple заплаща по-малко на служащите в своите профилирани магазини от други в софтуерната промишленост. Разликата се изостря и с растежа на инфлацията и цените в Съединени американски щати.

Всеки опит на служащи в Съединени американски щати да основат нов синдикат обаче е рискова интервенция - благодарение на доста положителните си юристи една корпорация може умерено да уволни основни лица и да блокира основаването на работническа организация.

Затова и продавачите на Apple употребяват смарт телефони с Android и криптирани чатове - поради съмнението, че Apple може да следи известията в своя емблематичен iPhone. Което е механически правилно, въпреки и законово неприемливо.

Две огромни местоположения към този момент са подготвени да основат синдикат, още 6 са почнали процеса. Ако те съумеят да го записват преди компанията в Купертино да ги " надуши ", ще стане съвсем невероятно за Apple да ги спре.

Над 65 000 души работят в над 270-те местоположения на Apple в Съединени американски щати. Apple неотдавна разгласи пред " Блумбърг ", че възнамерява да усили заплатите им с сред 2% и 10%, " съгласно местоположението на магазина и неговата роля ", както и да удвои брой болнични, ваканциите и платената отпуска за родители.

Работниците на Apple в Европа нямат сходни проблеми - тук локалните трудови закони включват наложително майчинство в доста по-дълги периоди, по-дълга минимална почивка и болнични.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР