Работните срещи, както се изрази бившият премиер, а понастоящем лидер

...
Работните срещи, както се изрази бившият премиер, а понастоящем лидер
Коментари Харесай

Борисов няма да говори до 1 март, когато иска готов кабинет

Работните срещи, както се изрази някогашният министър председател, а понастоящем водач на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов ще продължат до осъществяването на самата ротация напролет . В утрешния ден ще се причислят министър председателят акад. Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и ще стартират да правят оценка министрите, заместник-министрите, регионалните шефове и на 6 март да се отиде с подготвен кабинет при президента Румен Радев, изясни Борисов пред публицисти в Партийния дом.

Борисов посочи, че за ротационните ръководи сглобката се е схванала, че когато се договорят за всички назначения, тогава ще уведомят и медиите.

Той акцентира, че ГЕРБ няма да предложат различен министър председател, друг от настоящия вицепремиер и външен министър . Има доста ясни правила за ротацията - двете съществени фигури са Денков/Габриел, за нови вицепремиери не би трябвало да се приказва, за внезапни придвижвания също не би трябвало да се приказва, а всичко би трябвало да се направи нежно и деликатно, прикани Борисов.

" Преди внезапно да се изричаме, би трябвало да изчакаме разбора на Денков/Габриел и тогава да се види от това, което има по управническата стратегия. Сега, в случай че в някое министерство както в спортното министерство - хванати с десетки хиляди. Те не се били за чистача или в случай че ме убедят, че в спортното министерство парите са за чистачите, окей, оставям министъра - няма спор ", още веднъж атакува ММС Борисов.

Той посочи, че в случай че ПП-ДБ не пожелаят да сменят финансовия министър Асен Василев, ГЕРБ ще продължат да го поддържат. Борисов обаче не сподели дали Василев ще стане вицепремиер в ротационното държавно управление на Мария Габриел.
 От
От " най-хубавото следва " до " демонтиране на сглобката " - политическите поръчки за 2024 година

ГЕРБ и ПП/ДБ настояха, че следва работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР