Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по бюджет, финанси и

...
Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по бюджет, финанси и
Коментари Харесай

За Бюджет 2023 с 3% дефицит и без промяна на данъците се договориха от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по бюджет, финанси и икономическа политика разискаха параметрите на бюджета за тази година, който към момента следва да бъде признат.

Двете обединения се сплотиха към постигането на 3% бюджетен недостиг, запазването на размера на налозите, продължаването по пътя към еврозоната и усъвършенстването на разноските, където това е допустимо.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ остават на разнообразни позиции по отношение на това кой би трябвало да внасе плана на Бюджет2023.

Според ГЕРБ-СДС план-сметката би трябвало да е отговорност на постоянно държавно управление, съгласно ПП-ДБ Бюджет 2023 би трябвало да бъде импортиран допустимо най-скоро.

" Бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление. Всички останали разновидности са спешни благоприятни условия, които няма да се отразят добре на развиването на страната ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

" Бюджет да се внесе допустимо най-бързо, с цел да не стигаме доникъде на юни без бюджет. Това значи, че би трябвало да се внесе идващите една-две седмици, тъй като парламентарната бюджетна процедура е дълга към 5 седмици ", сподели Асен Василев от ПП-ДБ.

От двете обединения ще изискат точни планове от Министерство на финансите, с цел да формулират по-конкретни политически решения.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР