Работната група за царските имоти в Министерството на правосъдието с

...
Работната група за царските имоти в Министерството на правосъдието с
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Въпросът за царските имоти може да бъде уреден с нарочен закон

Работната група за царските парцели в Министерството на правораздаването предвид на установените обстоятелства по проблема, се е обединила към мнението, че въпросът може да бъде решен единствено по законодателен път при отчитане на влезлите в действие правосъдни решения.

Това разгласи министърът на правораздаването Цецка Цачева на брифинг по тематиката. Становището е с оглед правните последствия от оповестяването през 1998 година за противоконституционен на закона за лишаване на парцелите от 1947 година, наложеният мораториум върху връщането им през 2009 година и всички останали обстоятелства по проблема.

Министерство на правосъдието няма информация по хода на делата против България в Страсбург, изясни тя, но припомни, че България беше наказана от Европейския съд за правата на индивида за така наречен Синя къща в Пловдив.

Няма правно и юридическо съображение за интервенция на изпълнителната власт в разногласията, акцентира Цачева.

Отлагането на каузи с 6 месеца, за което има правна опция по Граждански процесуален кодекс, е само с оглед активността на работната група, не е ставало дума за извънсъдебни съглашения, разгласи министърът на районното развиване Николай Нанков.

Цецка Цачева изясни, че решенията по към този момент извоюваните от страната каузи на разнообразни инстанции няма да се преразглеждат, а молбите за отлагането ще бъдат изтеглени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР