Работна версия по делото за кървавата бандаДвама братя, наричани Византийците,

...
Работна версия по делото за кървавата бандаДвама братя, наричани Византийците,
Коментари Харесай

Мутри на Къро отвлекли и убили Мето Илиенски

Работна версия по делото за кървавата тайфа
Двама братя, наричани Византийците, изчезват като че ли вдън земя преди 10 години

Труповете горени в крематориум 

Беглецът в ЮАР Красимир Каменов-Къро, е обвинен за още три убийства - на Методи Методиев - Мето Илиенски през 2003 година и на братята Радослав и Николай Бикови, известни като Византийците, 10 години по-късно. Трупове и на тримата не са открити, само че очевидци са дали показания, че точно Къро и мутрите му стоят зад мокрите поръчки.

Но в криминалистиката съществува аксиомата: “Няма мъртвец - няма ликвидиране ”, по тази причина и следствията са на на фаза версии. Свидетелите са споделили, че и трите тела са били изгорени в крематориума на Софийските гробища и от тях от дълго време не е останали прашинка.

Братята Византийци са оповестени за търсени с жълта бюлетина от Интерпол, което значи, че към моента не ги търсят за закононарушение, а единствено за определяне живи ли са и къде. Но Мето Илиенски към този момент е свален от страницата на интернационалната полицейска организация. През 2007 година вдовицата му Яна съумя да получи от съда акт за гибелта му и да наследи компаниите му.

Години наред наркобосът Христофорос Аманатидис - Таки, Къро и Мето са близки другари и съдружници както в легалния, по този начин и в незаконния бизнес. Каменов и Таки живеят в блок на бул. “Пушкин ” в кв. “Бояна ”, охряняван от въоръжени мутри по-добре и от близката резиденция на властта. На метри от кооперацията-крепост, бе и къщата на Мето Илиенски. Тримата висаджии са неразделни до началото на новия век, когато стартират първите им разправии за дрога и пари. На 29 ноември 2003 година Мето получава телефонно позвъняване за среща. Явно то е от човек, на който той абсолютно има вяра, тъй като за първи път излиза без бодигардове, без мобилен телефон, без паспорт или други документи. Преди да прекрачи за последно прага на дома си, споделя на Яна с кого отива да се види, само че по-късно излиза наяве, че я е излъгал. Отвън се качва в мрачно “Ауди ”, което е с крадени номера и повече никой не го вижда. Двама души са последните, които са контактували с него преди съдбовната среща - брачната половинка му Яна и назначеният по-късно за шеф на сдружение “Национална спортна база ” Петър Божилов. 40-годишният мъж е доста непосредствен с Мето и съгласно клюки в подземния свят той е знаел името на индивида, с който висаджията отива на среща. Божилов обаче е убит при скандал по време на лов в местността “Елата ” край село Плана през 2012 година и отнася тайната със себе си.

Сега очевидци разказали, че Илиенския е бил погубен от доверените на Къро и Таки братя Византийци, който продавали дрога в кварталите “Надежда ”, “Свобода ” и “Илиянци ”. 10 години по-късно, когато Къро и Таки се скарват, братята вземат страната на Таки и изчезват безследно по същия метод като Мето. На 18 ноември 2013 година Радослав и Николай излизат от домовете си, без даже да вземат мобилните си телефони и от този момент няма диря от тях. Според очевидци, те са били убити по предписание на Каменов. Той се боял от Византийците като рискови очевидци, тъй като знаели прекалено много неща, измежду които и за метода, по който е премахнат Мето.

По поръчки на Къро 

 
Пет отнети живота на сметката на бандата
 



Любо Полицая бил непосредствен до Къро, работел и за враговете му и по тази причина бил убит.

Къро и бандата му е разследвана от прокуратурата за 5 убийства, последното от които е на някогашния служител на реда Любомир Иванов - Лобо Ченгето. Той беше разстрелян пред дома си в София на 25 март м. година Заподозреният някогашен герой Кристиян Илиев и помагачът му Борислав Грозев бяха арестувани и дадоха показания. Сред мутрите се приказва, че точно от тях е срещнало следствието за “мокрите поръчки ” на Къро. Двамата в този момент са отвън килиите - под домакински арест и с парична гаранция.

Криминалисти събират доказателства и за това, че умишленият пожар, при който през 2011 година почина Марчело Доковски, началник на компания “Паркинги и подвижност ”, е бил по поръчка на Къро. Бандата му е разследвана и за гибелта на различен върховен общинар през 2005 година - Георги Василев. През 2015 година до оградата на затворческото общежитие в Казичане беше убит и кримигерой Борис Борисов -Боби Белята, което също е на сметката на Къровите убийци. Петото ликвидиране на групата е на зеленчуковият търговец Стойчо Стоилов, пребит до гибел пред жилището му в кв. “Редута ” през 2013 година. Работи се и по версията, че зад покушението против Златко Баретата, прострелян на излизане от Съдебната палата през 2013 година също стои Къро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР