Работна среща с експерти и представители от Община Сливен, Регионално

...
Работна среща с експерти и представители от Община Сливен, Регионално
Коментари Харесай

Обсъдиха възможности за транспорт на ученици, живеещи в отдалечени райони на Сливен

Работна среща с специалисти и представители от Община Сливен, Регионално ръководство на образованието, Дирекция обществено подкрепяне, ОУ “Братя Миладинови “, ОУ „ Юрий Гагарин “, НУ “Христо Ботев “, с. Чинтулово и здравни посредници инициира регионалният шеф инж. Маринчо Христов.

По време на полемиката се разискаха благоприятни условия за обезпечаване на безвредно и навременно напредване на деца, живеещи със фамилиите си в отдалечени региони отвън жилищните територии на Сливен, в частност територията на някогашния свинекомплекс и региона към жп прелеза до село Чинтулово, само че учащи се в съответните учебни заведения.

Според регионалния шеф, заради неналичието на превоз, осигуряващ безпроблемното напредване на тези деца (които по данни са към 70 на брой ) до съответните образователни заведения, съществува риск освен за тяхното здраве, само че крие и евентуална опция те да отпаднат рано от просветителната система.

Областният шеф посочи, че този проблем ще става все по-голям, поради неналичието на трайна уседналост измежду тази общественост и изрази вяра за общо съдействие сред всички виновни институции за намиране на дейно решение, тъй като всяко дете би трябвало да има еднакъв достъп до качествено обучение.

По време на срещата бяха направени разбори и съгласно нормативната уредба, бяха препоръчани хрумвания за решение на казуса, които ще бъдат осъществени в на-кратък период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР