Работна група, сформирана от хората на Корнелия Нинова, се превърна

...
Работна група, сформирана от хората на Корнелия Нинова, се превърна
Коментари Харесай

Червени съветници: Хора на Нинова действат по най-брутален фашистки начин в Пловдив

Работна група, образувана от хората на Корнелия Нинова, се трансформира в отряд за разпра с сложена задача – да елеминира всички ръководители на региони и членове на Изпълнителното бюро. По най-брутален фашистки метод освободи районните ръководители в Пловдив, манипулира избора на делегати за идните конференции и нарушава устава на партията. Това разгласи пред медиите през днешния ден общинският консултант от левицата Тодор Стоилов.

Пресконференцията беше дадена във връзка на преименуването на групата на общинските съветници на Българска социалистическа партия в група „ Автентична лява Българска социалистическа партия ”.

Николай Радев, началник на групата, акцентира, че с смяна на името те не престават да отстояват левите хрумвания, само че се разграничават от политиката на Нинова във връзка с Северна Македония, безмълвното й единодушие с изгонването на съветските дипломати,с експорт на оръжие за Украйна.

Съветниците нямат желание да основават своя партия. ” За нас има една партия – Българска социалистическа партия.“, сподели Радев и показа, че изрично не са съгласни с отношението към техните приятели, които 50 -60 в партията и са подложени на оскърбление..„ Ликвидационната група от 15 души, измежду които са Стефчо Таушанов и Атанас Зафиров, работи по мутренски метод. В клуба на Българска социалистическа партия в „ Тракия ” влязоха с щурм, разрушиха бравата и сложиха нова, с цел да няма достъп за законно определеното управление. Целта е да нагласят свои хора за ръководители. Превърнаха се в писачи на доноси, които изпращаха в София в това число против Захари Георгиев, Илия Баташки, Димитрина Вакрилова,Георги Гергов, и в случай че тези хора съставляват Българска социалистическа партия, тъпо е за партията ”, разяснява доцент Ангел Иванов.

Имената на делегатите за конференцията са подбрани авансово, без да се зачитат резултатите на извършените събрания, и са записани в мейла на депутата Иван Петков – Бебето.

„ По правилник на Българска социалистическа партия общинските съветници имат право да участват като делегати на районните и градската конференции. В „ Източен ” конференцията е планувана в събота, само че не съм известен ”, описа съветникът Йордан Василев.

Той цитира някогашния пловдивски народен представител проф. Иво Христов, съгласно който Българска социалистическа партия се изпразни от наличие и от нея остана единствено абревиатурата. „ Решението да бъде признато френското предложение за Северна Македония е изменничество. Инфлацията се повиши до 40 %,цената на газа скача с 35 % и няма съответни ограничения за преодоляване на сериозното повишаване на живота ”, разяснява Йордан Василев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР