Работим за интегритета на региона. С декларацията от София правим

...
Работим за интегритета на региона. С декларацията от София правим
Коментари Харесай

Фонд насърчава популяризирането на културите между държавите

" Работим за интегритета на района. С декларацията от София вършим крачка напред към районното съдействие в региона на културата посредством фонд за разпространение на културите и наследството сред страните. " Това разгласи на конференция след съвещание на Съвета на министрите на културата от страните от Югоизточна Европа министър Боил Банов.

" Този фонд е огромният ключ, който ще даде резистентност и ще даде вероятност на създателите от целия район да работят дружно, да се състезават дружно ", добави Банов.

По думите на министъра бюджетът му към момента не е създаден, а в границите на идващите няколко месеца ще бъдат разисквани разпоредбите и механизмите за неговото основаване.

Фондът ще предизвиква осъществяването на планове за районно съдействие.

" Разчитаме и поддръжката на Европейска комисия, ЮНЕСКО и Съвета на Европа " , разясни още Банов. Той съобщи председателството на Съвета на министрите на културата от Югоизточна Европа на Хърватия за идващия интервал от една година .

" Тази самодейност дава неповторима опция взаимно да се ангажират с културни тактики, които способстват за процесите на европейска интеграция ", съобщи от своя страна заместник-министър на културата на Хърватия Ива Храсте Сочо.

Приемайки председателството на Съвета на министрите на културата тя благодари от името на министерство на културата на Хърватия за приноса към работата на Съвета по време на българското европредседателство.

Сочо акцентира, че Хърватия ще работи за поддържане на все по-добра кохезия в района и Европа. Това председателство съответствува и с ротационното президентство на балканската страна на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР