Работим приоритетно за възстановяване на позициите ни на скандинавския пазар“,

...
Работим приоритетно за възстановяване на позициите ни на скандинавския пазар“,
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Скандинавският пазар е стратегически за България

„ Работим предпочитано за възобновяване на позициите ни на скандинавския пазар “ , сподели министърът на туризма Зарица Динкова в границите на работната си среща в Министерството на климата и предприемачеството с Карин Екердал и отговарящия за туризма в Кралство Швеция. В Стокхолм министър Динкова показа опциите за целогодишен туризъм в България .

“Ние може да предложим на шведските туристи доста повече от обичайните летен и зимен туризъм. България е втората страна с най-вече минерални извори в Европа. Предложенията ни за рекреационен и балнеотуризъм са извънредно разнородни и конкурентоспособни по съответствие цена/качество “ , съобщи тя.

По предложение на министър Динкова двете страни се договориха за сключване на двустранно съглашение за развиване на туризма . Швеция демонстрира засилен интерес към балнео и спа, винения и гурме туризъм, както и опциите за взаимни планове в границите на Европейски Съюз. Следващата година бележи 110 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. Съвместно с посолството ни в Стокхолм стартира подготовката на събитие и в бранша на туризма.

Посещението на министър Динкова в Швеция продължи и със среща в бизнес формат с управлението на Nordic Leisure Travel Group /NLTG/. Водещият пазарен туроператор за скандинавските страни осъществя 1.5 милиона ваканционни пътувания годишно . Групата има интегриран модел, който включва туроператорска активност, лична самолетна линия и хотели.

„ Скандинавският пазар е стратегически за България и Черноморското крайбрежие. Убедена съм, че можем да надградим сполучливо дългогодишното си партньорство “ , това акцентира министър Динкова по време на диалога с Магнус Викнер, основен изпълнителен шеф на Групата. Значимостта на пазара ни за шведската страна беше регистрирана и от домакините, които са осъществили непрекъснати чартърни полети до България от 8 разнообразни летища от скандинавските страни в интервала май-септември 2023 година

“Скандинавските туристи търсят комбиниране от спа, винен и културен туризъм. Възможности за деен отдих “Преживяването ” е в основата на тяхното търсене, по нещо за всеки усет и портфейл ”, акцентира Винкер.

Групата NLTG е насочена на първо място към сегмента за фамилен туризъм и 50+ , като задачата ѝ е през 2024 година да се продадат 155 000 нощувки за България. Магнус Викнер, съобщи още, че промяната в областта на рекламата, която беше въведена в България през септември, е сериозна крачка в вярната посока.

Програмата дава опция туроператорите да популяризират България в скандинавските страни . Това ще докара до засилен интерес и по-голяма известност на страната като привлекателна туристическа дестинация. В края на диалога, Викнер акцентира, че за него визитата на министър Динкова е знак, че България демонстрира сериозен интерес и предпочитание за работа със скандинавския пазар и развиване на бизнес връзките в туризма.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР