Работим приоритетно за компенсиране на уязвимите граждани, чийто доходи се

...
Работим приоритетно за компенсиране на уязвимите граждани, чийто доходи се
Коментари Харесай

От 1 февруари: Безплатно пътуване на деца до 10 г., 70% по-евтино за ученици и 40% - за пенсионери

Работим предпочитано за компенсиране на уязвимите жители, чийто приходи се стопяват поради инфлацията. Днес взехме решение от 1 февруари всички деца да пътуват гратис в публичния превоз и в междуселищния. Това заяви след съвещанието на държавното управление вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев. Учениците и студентите ще пътуват със 70% по-евтино, за пенсионерите понижението е 40 на 100, при 20% в този момент. Бюджетът на тази мярка е 73 млн. лева, а парите са от схръхпечалбите на рафинeрията на " Лукойл ".

С 28 млн. лева увеличихме дотациите за нерентабилните линии в общините. Получаваме непрекъснато сигнали, че се отхвърлят линии, а общините нямат устойчива политика да компенсират превозвачите. Затова страната реши да усили дотацията, сподели Алексиев.

Той съобщи още, че се работи механизъм за отплата и за горивата на колите, както е решението на Народното събрание. Но кабинетът счита, че приоритет са уязмите жители. Алексиев подсети за помощта от 25 ст. на литър за частните коли и попита какво са получавали хората, които нямат коли. Те са били подценени. Ще продължи да се работи по схемата за ваучерите според от опциите на бюджета, разясни вицепремиерът, представен от " 24 часа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР