Работим по случаи, свързани с автомагистралите, със свлачищата, с язовири,

...
Работим по случаи, свързани с автомагистралите, със свлачищата, с язовири,
Коментари Харесай

За ремонт на язовир без водна площ са ползвани водолази: Рашков

Работим по случаи, свързани с автомагистралите, със свлачищата, с язовири, в които са правени поправки , в това число и на такива без водна повърхност, в които обаче са употребени водолази, както и други сходни прелюбопитни случаи. Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков пред публицисти, съобщи Сега.

Той даде обещание скоро и нови разкрития към автомагистрала Хемус и по-конкретно по Лот 5. Именно това е правата, по която Министерство на вътрешните работи твърди, че са платени предплатено суми, които след това са изтеглени в чували, сакови и торбички от банка.

Рашков приказва след съвещанието на междуведомствената комисия по бедствията и повредите, на която той е ръководител. Той разгласи, че през днешния ден комисията е гласувала отпущането изключително на 5 057 088 лева от запаса на Министерство на финансите за възобновяване на пътя в региона на Тешел, Триград, Кестен в община Девин. Единственият път в региона е непристъпен, след проливните дъждове, които предизвикаха свлачище.

Положението в региона е бедствено, сподели Рашков. Той посочи, че това ще е първичната отпусната сума. След приемането на бюджета, сумата ще се усили. Рашков не отговори в какъв период ще се поправи пътя и трансферира отговорността на кмета на Девин, който би трябвало да се занивама с ортанизирането на ремонта.

Вътрешният министър употребява събитието, обвързвано с междуведомствената комисия, с цел да отговори и на други въпроси. Той разгласи, че прокуратурата към момента не му е изпратила листата с 19-те имена, които премиера Кирил Петков занесе в прокуратурата. Веднага след разпита на министър-председателя, държавното обвиняване разгласи, че ще пита Министерство на вътрешните работи какво знае за хората от премиерския лист.

"Макар че от описите в медиите за нас значително тези имена са известни. Нека да дойдат първо имената, които се чака да дойдат от прокуратурата. Може пък тя да добави някой, да вземем за пример от някогашните ръководещи, които ние да проверим и да стартираме да следствие, който е останал да вземем за пример вън от вниманието на органите на Министерство на вътрешните работи и да ни изненада прокуратурата с сходен случай, с който ние незабавно ще се заловим ", сподели Рашков.

Рашков разгласи, че се работи и по следствията за Булгаргаз, за ПАВЕЦ Чаира, за автомагистрала Хемус.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР