Работилница за преработка на пластмаса във Варна показва пред ученици

...
Работилница за преработка на пластмаса във Варна показва пред ученици
Коментари Харесай

Как работят машините за рециклиране на пластмаса?

Работилница за преправка на пластмаса във Варна демонстрира пред възпитаници и студенти налични способи за преработване на пластмасови бутилки и капачки. Проектът е на Община Варна и на сдружението „ Зелени претекстове ", главната му цел е образованието на младежи по какъв начин да понижат количеството пластмаса, която попада в природата.

Варна

Капачката става на чипс, чипсът - на паста, а пастата - на пумпал. Рецептата е на запалянковците от „ Зелени претекстове ", които демонстрираха по какъв начин работят първите им машини за преработване на пластмаса. Третокласникът Дамян беше първият им помощник.
Дамян Димов: Може да се изработят от остарели неща нови неща и по този начин да се обработват доста. Да не замърсяваме и да хабим по-малко предмети и нашата общественост да е по-добре.
За бутилките също има опция.
Здравко Василев, ръководител на велоклуб „ Устрем " 1993: Има макетно ножче, Т-образен профил. Това е нещо, което аз изобретих за регилиране на ширината, това е шпилка. Тоест, материалите костват под пет лв..
След нарязването лентата може да се навие на серпантина с елементарен сешоар.
Здравко Василев, ръководител на велоклуб „ Устрем " 1993: При хората, които се занимават с кабели и електроника, това е доста комфортно средство за групиране на кабели.
В „ Зелени претекстове " към този момент сглобяват и машините за влакна от пластмаса и за пресовани предмети, а идната им упоритост е да създадат „ мастило " за 3D принтер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР