Работи се по изграждането на 3 нови училищни сгради в

...
Работи се по изграждането на 3 нови училищни сгради в
Коментари Харесай

Работи се за изграждането на 3 нови училища в Бургас

Работи се по построяването на 3 нови учебни здания в Бургас – това стана ясно по време на среща сред просветния министър проф. Галин Цоков и кмета Димитър Николов . Местната власт извършва плановете, а финансирането е по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Просветното министерство ще спомага за разискване на всички опция и и намиране на най-подходящите терени за тях.

„ Бургас е измежду положителните образци във внедряването на цифрови решения и нововъведения в преподаването “, посочи проф. Цоков и добави, че ще бъде позитивно , в случай че се намерения при построяването на новите учебни заведения да има материална база, която да се употребява през летните месеци .

„ Много възпитаници идват на проведени пътувания в Бургас и района през летните месеци и е значимо да обсъдим опциите за потребление на общинската учебна инфраструктура за спорт и образование за тях “, сподели още той.

Кметът Николов показа част от просветните планове, по които работи общината. В самодейността „ Първокласно начало “ се обновяват всички класни стаи за децата сред I и IV клас, като се основават и благоприятни условия за напълно цифровизирано образование. Сериозен опит е насъбран и в новаторските компютърни учебни заведения, който към този момент се споделя с други регионални градове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР