Работещите в Центровете за спешна медицинска помощ да се пенсионират

...
Работещите в Центровете за спешна медицинска помощ да се пенсионират
Коментари Харесай

Синдикат иска по-високи заплати и по-добри условия в Спешната помощ

Работещите в Центровете за незабавна здравна помощ да се пенсионират при по-благоприятна категория на труд, а заплатите да бъдат увеличени, с цел да се задържат фрагментите в системата. Това желаеха от профсъюз " Защита " при чуване в парламентарната обществена комисия, съобщи БНР.

Според Милена Атанасова, зам.-председател на синдиката, депутатите би трябвало да се застъпят, с цел да се обезпечат през държавният бюджет повече средства за прехрана на системата за незабавна помощ.

" Стигаме до парадокси да има медицински екип, а да няма кой да кара колата за спешна помощ, които случаи имаше и в Центъра за незабавна помощ в София. Наскоро излезе информацията, че в Трън дори няма кой да кара колите за спешна помощ и казусът главно е от заплащането ", сподели тя.

Исканията на профсъюза ще бъдат изпратени на отрасловите министри, взеха решение депутатите от обществената комисия. Голяма част от предложенията за промени, за които упорстват от " Защита " са свързани с  наредби и правилници, което е от компетенциите на изпълнителната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР