Работещите в Центъра за спешна помощ в Русе също излязоха

...
Работещите в Центъра за спешна помощ в Русе също излязоха
Коментари Харесай

Спешните медици в Русе подкрепиха протеста на колегите си в цялата страна

Работещите в Центъра за незабавна помощ в Русе също излязоха на митинг в поддръжка на сътрудниците си от цялата страна.

Медиците се появиха пред постройката с плакати и показаха нeдoвoлcтвoтo си поради нeизплaтeнитe за юни и юли cpeдcтвa зa COVID-19, ĸaĸтo и c иcĸaния зa дocтoйнo зaплaщaнe и пpoмянa ĸaтeгopиятa нa тpyд.

Русенските медици упорстват да се търси отговорност на всички, подавали подправени сигнали.

„ Имаме искания да се съблюдава законът за подправените сигнали. Много постоянно се случва пациентите да дават подправени недоволства, отиваме - става известно напълно друго. Да се съблюдава законът, да се постановат санкции, да не се разкарват коли за спешна помощ на вятъра. По време на пандемията бяхме доста натоварени, погребахме сътрудници, родственици. Имахме заболели сътрудници, сменяхме се непрекъснато и не сме оставили града без незабавна помощ. Апелираме жителите да подават точна информация, да не ни залъгват, да ни спомагат на място и институциите надлежно да вземат своите мерки”, прикани Боян Българинов - фелдшер в Центъра за незабавна помощ в Русе.

Шест автомобила на Спешна помощ обслужват града и близките 10 - 15 села. Шофьорите на коли за спешна помощ също недоволстват поради подценяването на техния труд.

" Има моменти, когато изпитваме усложнение. Искам да поканя господин министъра на една работна промяна при нас, да види водачите по какъв начин работим, а не да се приказва, че водачи и компютърджии не работят. Да пристигна да види по какъв начин безусловно ги прегръщаме пациентите ", сподели водачът на кола за спешна помощ Красимир Тодоров.

Русенските медици в Спешна помощ са безапелационни, че няма да правят отстъпка от настояванията си и в случай че се наложи, ще продължат с митингите си.

Автор: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР